ĐILAS RAZBIO I DESNICU: Nastavlja se cirkus u opoziciji

Autor:

Vesti

01.11.2023

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stranke desne orijentacije se žestoko posvađale zbog predloga Miloša Jovanovića da se posle izbora ide u koaliciju sa SSP.

ĐILAS RAZBIO I DESNICU: Nastavlja se cirkus u opoziciji

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

U opozicionim redovima nastavlja se cirkuska predstava u susret izborima 17. decembra: stranke desne orijentacije nisu uspele da se dogovore da na izbore izađu zajedno, pa će nastupati u dve kolone, a moguće i tri. Dveri Boška Obradovića i Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski su u jednom taboru, a na drugom Novi DSS Miloša Jovanovića i POKS, odnosno koalicija NADA, dok je Narodna stranka Vuka Jeremića, bar zasad, nesvrstana.

BEZ PRINCIPA

Republika

Foto: Dragan Kadić

Miloš Jovanović

Nepremostiva prepreka među njima izbila je na sastanku proteklog vikenda, a zbog stava Jovanovića da bi desnica, posle izbora, trebalo da deluje s prozapadnom opozicijom koju predvodi Dragan Đilas, lider SSP. On je, s druge strane, bez muke formirao koaliciju Srbija protiv nasilja.

- Đilas je oko svog SSP okupio levo orijentisane partije, a na sitne komade je razbio desničare. Preko Jovanovića, koji se zalaže za postizbornu saradnju sa, kako on kaže, kolegama iz proevropske opozicije, znači Đilasom, potpredsednicom njegovog SSP Marinikom Tepić, Ne davimo Beograd i ostalima kojima je Srebrenica genocid, koji su za priznanje Kosova, za sankcije Rusiji... Eto, kampanja još nije zvanično ni počela, a Đilas je već uspeo, u ovom slučaju preko Jovanovića, da rasturi desničare - priča sagovornik Srpskog telegrafa iz opozicionih krugova.

Na tom sastanku Jovanović je predstavio dokument Novog DSS od šest tačaka, kao osnovu delovanja nakon izbora, koji podrazumeva da se na svim nivoima vlasti isključuje svaka mogućnost saradnje sa SNS, te poziva da se sruši vlast gde god je to moguće, pa i u Skupštini Beograda, ako nacionalna i prozapadna opozicija osvoji većinu odborničkih mandata.

Aleksiću poklonjena i dvojka iz srpskog

Republika

Foto: Tanjug

Miroslav Aleksić

Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije (NPS), kako je već objavljeno u medijima, nije se proslavio kao učenik, pošto je nizao loše ocene kao učenik trećeg razreda obrazovnog profila elektrotehničar automatike Tehničke škole u Trsteniku. Tada 18-godišnji Aleksić imao je, kako pokazuje i objavljeno svedočanstvo, ukupno sedam dvojki. Dovoljnu ocenu je imao i iz srpskog jezika, a sada slobodno može da se kaže da mu je i ona poklonjena.

- Promenite svoj život danas, deluj te odmah, bez odlaganja - objavljeno je na profilu NPS, uz fotografiju Aleksića.
Suvišno je navesti da se delujte piše sastavljeno. 

ZBUNJENI JEREMIĆ

- Cirkus! Na takav način da se potura Đilas i da nam on šefuje. Rez je napravio Stefan Stamenkovski, suprug predsednice Zavetnika. Nije ostavio prostora nikakvom dogovoru pošto je više nego glasno i jasno rekao da nikakve saradnje s Đilasom nema niti može biti - priča naš sagovornik.

To je posle sastanka posredno potvrdio i Jeremić, objašnjenjem da do dogovora nije došlo zbog "eskalacije nepremostivih razlika" u vezi sa budućim lokalnim koalicijama između rukovodstva Novog DSS i jednog visokog funkcionera Zavetnika.

Deđanski: Stari recept stečajnog upravnika

Republika

Foto: youtube.com/ Sputnjik Srbija

Stevica Deđanski

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže za Srpski telegraf da se sad na desnici primenjuje formula koja je već davala rezultate u razbijanju partija:
- Đilas kao poznati stečajni upravnik, koji je razbio DS na 50 froncli i drži ih pod kontrolom zbog finansija, isti model pokušava da primeni i na desnicu. I zasad mu dobro ide. Doduše, deo desnice i pristaje na tu igru. Iz NS izašao je Zdravko Ponoš, pa Miroslav Aleksić, koji su potom formirali pokrete saradljive sa Đilasom. Na šta je sad spreman i Novi DSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (55)

Loading
Danka

01.11.2023 05:46

Шта од помереног човека очекивати?

Nega

01.11.2023 06:03

Opozicija ni sama ne zna sta hoce i sta radi.

Maja

01.11.2023 06:14

Djilas gde se pojavi on sve razbuca

Goran

01.11.2023 06:15

Djilas kao vuk iz basne,čim udje u stado,ovce razjuri