TRULEŽ KOALICIJA! JEDINSTVENI SAMO U TOME KOLIKO MRZE ALEKSANDRA VUČIĆA! Rogovi u vreći na jednoj listi!

Autor:

Vesti

19.10.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicionari koji će u koaliciju da bi uzeli neki glas više krve se zbog Kosova, Srebrenice, sankcija Rusiji, fotelja....

TRULEŽ KOALICIJA! JEDINSTVENI SAMO U TOME KOLIKO MRZE ALEKSANDRA VUČIĆA! Rogovi u vreći na jednoj listi!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Šta je zajedničko proevropskom bloku "Srbija protiv nasilja"? Verovali ili ne, gotovo baš ništa! Taj blok nema isto mišljenje maltene ni oko jednog od najvažnijih pitanja za zemlju.

Kosovo - deo njih smatra da je to nezavisna zemlja, deo da je južna srpska pokrajina. Genocid u Srebrenici - deo smatra da je reč o zločinu, a deo da ne samo da je bio genocid već su potpisivali rezoluciju kojom su zahtevali da se srpski narod optuži za genocid. Sankcije Rusiji - neki su za, neki na tu temu govore nedefinisano ili je izbegavaju.

DODVORAVANJE

I upravo ovi dramatično suprotstavljeni stavovi, ocenjuju sagovornici Srpskog telegrafa, najbolji su prikaz da opozicionare jedino veže želja za foteljama i mržnja prema Aleksandru Vučiću.

Jovanović zvezda tajkunskih medija

Republika

Foto: Dragan Kadić

Miloš Jovanović

 

Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS, postao je zvezda Šolakovih medija. Prvo je gostovao u "Utisku nedelje", a samo nekoliko dana kasnije dobio je celu stranu za intervju u listu Nova.

Time se samo potvrđuje sumnja koja ovih dana provejava političkom scenom, da se Jovanović približio Draganu Đilasu, lideru SSP, i da je pitanje kakve nas sve kombinacije čekaju do izbora, ali i posle njih.

Politički analitičar Darko Obradović kaže da opoziciju ujedinjuje samo mržnja prema predsedniku:

- To je gomila ideološki rasparenih pojedinaca i grupa koje svaki dan se sastavljaju i rastavljaju i, jednostavno, birači ne znaju za šta se oni zalažu, da li se zalažu za teranje stranih direktnih investicija, da li se zalažu za sankcije Rusiji ili ne, kakav im je stav o Kosovu, to tek niko ne zna....

Na pitanje kako to deluje na biračko telo, naš sagovornik poručuje:

- Njihovo ukrupnjavanje nije na osnovu realne politike i zajedničkog programa, time će oterati svoje birače i biće jako teško da iskomuniciraju ideje koje propagiraju. Birači neće znati šta da očekuju.

S druge strane, politički analitičar Stevica Deđanski smatra da bi opozicionari, kad je u pitanju dolazak na vlast, imali isto mišljenje o svemu ako treba.

Republika

Foto: youtube.com/ Sputnjik Srbija

Stevica Deđanski

 

- Svi bi oni uveli sankcije Rusiji, odrekli se Kosova, samo da dođu na vlast. Svi oni vode antisrpsku politiku. Zovu se proevropska opozicija da bi se nametnuli zapadnim mentorima da ih finansiraju. Znaju da glasove građana neće dobiti nikad i pokušavaju da ih prevare, a da se dodvore gospodarima u Briselu - navodi Deđanski.

SAD JE SVE JASNO

Međutim, nisu suprotstavljene ideologije jedino što opozicionari kriju od birača. Donedavno su na sva usta pričali da su protesti "Srbija protiv nasilja" motivisani isključivo besom naroda zbog tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu, a ispostavilo se da su, zapravo, sve vreme bili politički projekat. I premijerka Ana Brnabić je poručila da je istina konačno izašla na videlo.

- Istina izašla na videlo: "Srbija protiv nasilja" sve vreme politički projekat Dragana Đilasa. Zašto niste ljudima to rekli, već ste zloupotrebili ubistva dece? Najstrašniju tragediju i bol iskoristili za političarenje. Sada znamo da je glas za "Srbija protiv nasilja" glas za Đilasa - poručila je Brnabićeva na X nalogu.

1. Kosovo

- Pavle Grbović, lider PSG, smatra da Srbija treba da usvoji kompletan francusko-nemački plan za Kosovo, kojim se ono priznaje
- Radomir Lazović ima identičan stav
- Dragan Đilas i Nebojša Zelenović izbegavaju konkretne odgovore
- Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka smatra da je Kosovo deo Srbije
- Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije, smatra da je Kosovo deo Srbije

2. Srebrenica

- Marinika Tepić, potpredsednica SSP, smatra da je u Srebrenici bio genocid. Čak je 2016. potpisala predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za genocid
- Sličan stav imaju i Nebojša Zelenović, Zoran Lutovac...
- Miroslav Aleksić smatra da je u Srebrenici bilo zločina, ali ne i genocida

3. Sankcije Rusiji

- Pavle Grbović je za uvođenje sankcija Rusiji
- Dragan Đilas, lider SSP, za uvođenje sankcija Rusiji
- Miroslav Aleksić izbegava da se konkretno izjasni, očigledno misli da bi mu to oduzelo rejting

 

Bonus video.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (91)

Loading
Nevena

19.10.2023 21:36

Opoziciji je jedno isto, a to sto mrze uspeh Srbije i sto mrze Vucica.

marko

19.10.2023 21:36

opozicija je dok je bila na vlasti grabila samo za sebe nisu dobri ni za drzavu ni za narod.

Ivana

19.10.2023 21:36

Samo hoce da preuzmu vlast ali nece moci, gradjani im nista ne veruju veruju predsedniku Vucicu

Nevena

19.10.2023 21:36

Opozicija Vucicu nije ni do malog prsta