DANAS ĆE PLJUŠTATI U OVIM DELOVIMA SRBIJE! Nova najava RHMZ - spremite se na obilne kiše!

Autor:

Vesti

07.03.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I temperature su u blagom padu.

DANAS ĆE PLJUŠTATI U OVIM DELOVIMA SRBIJE! Nova najava RHMZ - spremite se na obilne kiše!

Foto: Tanjug/AP

RHMZ prognozira kišovito vreme za danas i sutra u većini regiona Srbije, dok se na planinskim područjima očekuje sneg. Vreme će se za vikend promeniti, postajući toplije, ali će duvati Košava.

Preovladavaće oblačno i svežije vreme u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju i Timočkoj Krajini, sa povremenim padavinama i lokalnim pljuskovima. Južnije oblasti doživeće smenu sunčanih perioda i oblačnosti, s tim što će kiša biti češća u popodnevnim satima, kada su mogući i pljuskovi sa grmljavinom. Planinske zone će biti prekrivene snegom.

Očekuje se da će vetar biti slab do umeren, duvajući iz promenljivih pravaca, dok će u južnom Banatu, donjem delu Podunavlja i Braničevu povremeno duvati jak vetar, sa olujnim udarima, posebno tokom sredine dana, i biće jugoistočnog pravca.

Temperature će se kretati od najviših dnevnih vrednosti od 8 °C u severnim i zapadnim delovima Srbije do 15 °C u južnim regionima.

Za petak se prognozira pretežno oblačno i svežije vreme sa povremenim padavinama, dok će na planinama padati sneg. Očekuje se prestanak padavina u popodnevnim i večernjim satima, uz delimično razvedravanje neba.

U subotu, 9. marta, u Vojvodini i centralnim delovima Srbije očekuje se pretežno sunčano i toplo vreme. U drugim regionima će biti uglavnom malo do umereno oblačno, sa izolovanim slabim padavinama na krajnjem jugoistoku. Večernji sati i noć donose povećanje oblačnosti sa zapada, koje će u pojedinim mestima doneti kratkotrajne padavine ili lokalne pljuskove. Jugoistočni vetar će se pojačati.

Za nedelju, 10. marta, prognozira se umereno oblačno vrijeme, većinom suvo, sa još toplijim temperaturama i vetrovitim uslovima.Najviše temperature zabeležiće se u zapadnim i centralnim delovima Srbije, gde se očekuje oko 20°C, dok će u Timočkoj Krajini biti nešto svežije, sa temperaturama oko 14°C.

Planinske oblasti i regioni izloženi košavi doživeće jak jugoistočni vetar, a u južnom Banatu vetar će imati i udare olujne jačine.

Večernji sati i noć sa nedelje na ponedeljak donose prolazno povećanje oblačnosti sa zapada, praćeno kišom i lokalnim pljuskovima, što će usloviti prestanak košave.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading