NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Noćas PLJUSKOVI sa GRMLJAVINOM u ovim delovima Srbije!

Autor:

Vesti

06.03.2024

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će prosečna količina padavina iznositi od 10 do 20 mm.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Noćas PLJUSKOVI sa GRMLJAVINOM u ovim delovima Srbije!

Foto: shutterstock

Najnovije upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuje obilnu kišu u toku noći na području zapadne i jugozapadne Srbije, Šumadije, južnih delova Beograda, Velikog Pomoravlja i istočne Srbije. Očekuje se da će prosečna količina padavina iznositi od 10 do 20 mm, s lokalnim mogućim prekoračenjem ovih vrednosti.


Vremenska prognoza za naredne dane

Četvrtak (07.03.)

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vreme i hladnije vreme u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju i Timočkoj Krajini. Lokalno se očekuju kiša i pljuskovi, dok će na planinama biti prisutan sneg. U ostalim delovima zemlje sunčani periodi će se smenjivati sa oblačnim, s češćom pojavom kiše u drugom delu dana, praćene lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, ali na jugu Banata, donjem Podunavlju i Braničevu se očekuje jak jugoistočni vetar, koji će ponegde dostizati i olujnu jačinu. Najniža temperatura biće od 3 do 7 °C, dok će najviša dostizati od 8 °C na severu i zapadu Srbije do 15 °C u južnim krajevima.


Petak (08.03.)

U petak se očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom, dok će na planinama biti prisutan sneg. Tokom večeri i noći se očekuje delimično razvedravanje.

Subota (09.03.)

U Vojvodini i centralnoj Srbiji se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, dok će u ostalim delovima zemlje biti malo do umereno oblačno, uz mogućnost slabih padavina na krajnjem jugoistoku. Uveče i tokom noći se očekuje naoblačenje sa Jadrana, s mogućim kratkotrajnim kišama ili lokalnim pljuskovima.


Nedelja (10.03.)

U nedelju se očekuje umereno oblačno vreme, suvo veći deo dana, toplije i vetrovito. Najviše temperature biće oko 20 °C u zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će biti sveže u Timočkoj Krajini, sa temperaturama od 12 do 14 °C. Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, uz moguće olujne udare. Uveče i tokom noći se očekuje prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave.

Očekuje se da će ova promena vremena doneti značajne padavine, ali i više temperature, posebno na zapadu i centralnim delovima Srbije. Građani se pozivaju da prate vremenske prognoze i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading