VELIKA ZAPLENA NA GRANICI! "Pao" tovar droge na Preševu (FOTO)

Autor:

Vesti

06.03.2024

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u predelu rezervoara za gorivo.

VELIKA ZAPLENA NA GRANICI! "Pao" tovar droge na Preševu (FOTO)

Foto: Uprava Carina

Na graničnom prelazu Preševo, 6. marta 2024. godine, dogodila se uspešna akcija carinskih službenika koji su sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine sintetičke droge. Kamion strane registracije koji se kretao iz Grčke ka Belgiji izazvao je sumnju carinskih službenika prilikom pregleda na carinskom mobilnom skeneru.

Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u predelu rezervoara za gorivo, koji je bio pregrađen kako bi se droga krijumčarila.

Unutrašnjost rezervoara bila je podeljena na način da je samo jedna četvrtina bila namenjena za gorivo, dok je veći deo poslužio za skrivanje narkotika. Zanimljivo je da je prostor namenjen za krijumčarenje bio zamaskiran posebnom gitom kako bi delovao kao da je reč o fabričkoj izradi.

Foto: Uprava Carina

Zaplena droge na Preševu


Detaljnim pregledom, carinski službenici otkrili su 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama, koja je prilikom testiranja odreagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin. Ova količina droge predstavlja značajan ulov u borbi protiv krijumčarenja narkotika, policija je preduzela dalje korake u sprovođenju pravde.

Nakon otkrića droge, vozač i kamion su predati policiji kako bi se sprovela dalja istraga i postupak prema počiniocima. Ova akcija predstavlja još jedan uspeh u borbi protiv krijumčarenja narkotika i ističe važnost uloge carinskih službenika u očuvanju bezbednosti društva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading