KALENDAR KONAČNO PRATI GODIŠNJE DOBA! DA LI NAM STIŽE SNEG? Širom Srbije danas najavljeni pljuskovi i hladno vreme - OVO JE DETALJNA PROGNOZA!

Autor:

Vesti

07.03.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

KALENDAR KONAČNO PRATI GODIŠNJE DOBA! DA LI NAM STIŽE SNEG? Širom Srbije danas najavljeni pljuskovi i hladno vreme - OVO JE DETALJNA PROGNOZA!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, ST/N. MANDIĆ, Tanjug/J. ILIĆ

U Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini u pretežno oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, dok će se u ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivati sunčani i oblačni intervali.

Pojava kiše učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom, a na planinama se očekuje sneg.

Vetar slab i umeren iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutro i pre podne i sa udarima olujne jačine, dok će se temperatura kretati od tri do 15 stepeni.

 
VREME U BEOGRADU

U Beogradu će pretežno oblačno, hladnije i kišovito.

Vetar slab i umeren istočni i jugoistočni, a temperatura će biti do 9 stepeni.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U petak pre podne pretežno oblačno, a kiša se očekuje samo još ponegde u brdsko-planinskim predelima, dok će po podne doći do postepenog razvedravanja.

Za vikend se očekuje suvo sa dužim sunčanim intervalima i toplije.

U nedelju krajem dana stiže novo naoblačenje sa kišom sa zapada, a početkom sledeće sedmice pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše, od utorka i sa padom temperature.

AMSS:

Uslovi za vožnju su slični kaoi prethodnog dana. Zbog kiše i povremenih
pljuskova u zapadnim i centralnim predelima vožnja će birti zahtevnija. Stigao je
i hladan vazduh koji spušta temperaturu, pa se tako zbog moguće i poledice
preporučuje oprezna vožnja. Upravo poledica kao i sneg na planinama su razlozi dapodsetimo vozače na zimske gume i zimsku opremu jer je opasnost od proklizavanja točkova veća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading