NOĆAS DRASTIČNA PROMENA VREMENA! RHMZ izdao hitno upozorenje!

Autor:

Vesti

01.04.2024

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od petka, 5. aprila 2024. godine ponovo se očekuje pretežno sunčano vreme i postepeni porast temperatura.

NOĆAS DRASTIČNA PROMENA VREMENA! RHMZ izdao hitno upozorenje!

Foto: Shutterstock

Kiša i vetar

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je novo upozorenje za vreme u narednim danima. U prvom delu noći između 1. i 2. aprila, očekuje se prolazno naoblačenje praćeno kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom i padom temperature na zapadu Vojvodine, zapadu i jugozapadu Srbije, da bi se zatim ovi vremenski uslovi proširili na ostale krajeve.


Sutra, 2. aprila 2024. godine, očekuje se promenljivo oblačno vreme, praćeno vetrom i nižim temperaturama u rasponu od 7 do 12 stepeni Celzijusa manje u odnosu na prethodne dane.

Lokalno se očekuje kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Umeren do jak zapadni i severozapadni vetar će duvati, sa mogućim udarima olujne jačine.

- Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, koji na istoku Srbije povremeno može imati i udare olujne jačine - navode u RHMZ.

 

Sreda, 3. aprila 2024. godine doneće umereno oblačno vreme, suvo sa sunčanim intervalima. Tokom noći ka četvrtku i u četvrtak, očekuje se novo prolazno naoblačenje, ponegde praćeno kišom ili kratkotrajnim pljuskom.

Od petka, 5. aprila 2024. godine, očekuje se pretežno sunčano vreme i postepeni porast temperatura, što će doprineti sve toplijem vremenu.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava građane da budu obazrivi i prate vremenske prognoze kako bi se pravovremeno pripremili za očekivane promene.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading