HITNO UPOZORENJE RHMZ! Stiglo nam je proleće, ali nas naredna tri dana čeka OVO - spremite se!

Autor:

Vesti

20.03.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnje temperature će se kretati od -3 do 3°C.

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Stiglo nam je proleće, ali nas naredna tri dana čeka OVO - spremite se!

Foto: pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za naredna tri dana na mraz.

Prema saopštenju iz RHMZ-a, sutra se očekuje prizemni mraz u svim predelima Srbije, dok će na visinama od dva metra, u južnim centralnim i zapadnim predelima, temperature biti ispod nule.

- Slab mraz će biti na 2 m visine, a temperature će ići od -3 do 0 °S, u južnim, centralnim i zapadnim predelima - kazali su.

U petak i subotu takođe se očekuje prizemni mraz u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim predelima Srbije.

Podsetimo, danas je zvanično počelo proleće koje je donelo i veliku opasnost od mraza. Jutro će biti vedro u svim predelima Srbije, a bezoblakavo nebo doprineće većem izračivanju vazduha, što će rezultirati mrazom u mnogim predelima.

Jutarnje temperature će se kretati od -3 do 3°C, u Beogradu do 2°C, a na obodu grada -1°C. Osim u centru Beograda, mraz se ne očekuje još jedino u Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

Tokom dana će biti sunčano i prohladno, s maksimalnim temperaturama od 10 do 15°C, u Beogradu do 13-14°C.

Uslovi za slab mraz, naročito pri tlu, očekuju se i u četvrtak. Tokom dana će biti pretežno sunčano i osetno toplije, s temperaturama od 14 do 18°C, u Beogradu do 16°C. U toku noći na severu Srbije očekuje se naoblačenje s kišom.

Slične temperature, ali uz znatno toplije jutro, očekuju se u petak, ali će tokom dana prolazno naoblačenje doneti kišu i pljuskove.

BONSU VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading