VREMENSKI ROLERKOSTER NAM STIŽE BRŽE NEGO ŠTO MISLIMO! Letnje temperature, pa NAGLI PAD!

Autor:

Vesti

30.03.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova promena će biti praćena pojačanim zapadnim i severozapadnim vetrom koji će zahvatiti zapadnu polovinu zemlje, šireći se ka ostalim predelima tokom noći ka utorku.

VREMENSKI ROLERKOSTER NAM STIŽE BRŽE NEGO ŠTO MISLIMO! Letnje temperature, pa NAGLI PAD!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da nas očekuje vikend sa jako toplim vremenom, sa temperaturama od 25 do 30 stepeni. U planinskim predelima i košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak južni vetar.

Međutim, očekuje se nagla promena vremena u ponedeljak uveče, kada će doći do naoblačenja praćenog kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. Ova promena će biti praćena pojačanim zapadnim i severozapadnim vetrom koji će zahvatiti zapadnu polovinu zemlje, šireći se ka ostalim predelima tokom noći ka utorku.

Uticaj naglih promena vremena na zdravlje

Dr Stefanović je otkrio da nagla promena vremena može značajno uticati na naše zdravlje. Promene temperature i atmosferskog pritiska mogu izazvati glavobolje, migrene, promene raspoloženja, umor i poremećaje sna kod osetljivih osoba. Takođe, nagla promena vremena može izazvati i reakcije kod osoba koje boluju od određenih zdravstvenih problema kao što su srčane bolesti, astma ili artritis. Zbog toga je važno pratiti vremenske prognoze i prilagoditi svoje aktivnosti kako bi se smanjili negativni uticaji na zdravlje.

Saveti za prilagođavanje promenama vremena

Kako bi se smanjili potencijalni negativni uticaji naglih promena vremena, preporučuje se da osetljive osobe posebno obrate pažnju na svoje zdravlje tokom ovakvih perioda. Važno je održavati adekvatnu hidrataciju, izbegavati nagla fizička naprezanja, prilagoditi ishranu i unos tečnosti, kao i pratiti savete lekara ukoliko postoji već postojeći zdravstveni problem. Takođe, važno je prilagoditi i dnevne aktivnosti kako bi se smanjio stres i umor koji mogu biti posledica naglih promena vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading