SPREMITE SE ZA STRAHOVITE UDARE VETRA! U ovim delovima će duvati i do 100 kilometara na čas!

Autor:

Vesti

25.03.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se uspostavljanje veoma izraženog južnog strujanja.

SPREMITE SE ZA STRAHOVITE UDARE VETRA! U ovim delovima će duvati i do 100 kilometara na čas!

Foto: Shutterstock

Kiša i vetar

Sredinom ove sedmice, Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana, što će rezultirati veoma izraženim gradijentom vazdušnog pritiska i vetrovitim vremenom u našem području.

Očekuje se uspostavljanje veoma izraženog južnog strujanja, pa će doći i do priliva osetno toplije vazdušne mase.

U Srbiji će današnji umeren do jak severozapadni vetar koji će donositi i prohladno vremem oslabiti do kraja dana.

Utorak će doneti pojačanje jugoistočnog vetra, koji će biti jak u košavskom području i na planinama veoma jak, dok će na jugu Banata biti sa olujnim udarima.

Najvetrovitije će biti u sredu, prema prognozi Đorđa Đurića. Veoma jak jugoistočni vetar duvaće širom Srbije. Očekuju se olujni udari košave u Pomoravlju, Podunavlju, u Beogradu, u Braničevskom okrugu, širom Vojvodine i na planinama, dok se na jugu Banata očekuju udari od 100 km/h.

U četvrtak će vetar biti malo slabiji, ali i dalje veoma jak, posebno na planinama, u Vojvodini i na zapadu Srbije, te će biti u skretanju na jugozapadni. Do kraja dana vetar će postepeno oslabiti.

Sa dolaskom prolaznog naoblačenja, četvrtak će doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Snažno južno strujanje doneće i čestice pustinjskog peska iz Sahare, što će rezultirati prljavim padavinama.

U petak i tokom vikenda, južno strujanje će se nastaviti, ali će vetar biti slab. Očekuje se sunčano vreme, skoro letnje, sa temperaturama preko 25°C, javlja Telegraf.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading