SNAŽAN VETAR PALI METEOALARME U SRBIJI! U ovim delovima i do 60 km/h!

Autor:

Vesti

01.03.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se u narednim satima očekuje pretežno oblačno vreme.

SNAŽAN VETAR PALI METEOALARME U SRBIJI! U ovim delovima i do 60 km/h!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Za prvi mart najavljeno je promenljivo oblačno vreme sa slabim padavinama i jakim jugoistočnim vetrom. Narandžasti meteoalarm je izdat za region Banata, dok je za Pomoravski region na snazi žuti meteoalarm, uz najave da bi vetar mogao dostići brzine do 60 km/h. Predviđene meteorološke uslove može pratiti pojava blažih meteoropatskih reakcija.

Snažan ciklon, sa centrom iznad Italije, nastavlja da utiče na vremenske prilike u našoj regiji. Ovog jutra, gusti oblaci prekrivaju nebo, a kiša pada širom Srbije i regiona. Posebno je zanimljivo što se na jugu Jadrana javlja grmljavina, što je atipično za ovo doba godine.

U Srbiji se u narednim satima očekuje pretežno oblačno vreme, s kišom koja je najavljena prvenstveno za južne i istočne delove zemlje, dok će u ostalim područjima biti oblačno, ali većinom suvo. Očekuje se i umeren do jak jugoistočni vetar, sa najjačim udarima košave u predelima poznatim po košavskom vetrovitu. Zahvaljujući južnom vetru, temperatura će biti viša za ovo doba godine, sa prognoziranim maksimalima između 13 i 18 stepeni Celzijusa, što donosi osećaj proleća.

Za subotu se očekuju povremeni lokalni pljuskovi, dok će nedelja i ponedeljak doneti uglavnom sunčano vreme. Od utorka nas ponovo čekaju padavine. Do kraja nedelje, vremenske prilike će biti promenljive, sa periodičnom smenom sunčanih intervala, oblačnosti i kiše, ali će temperature ostati u prolećnom rasponu, dostižući vrednosti do 20 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading