JOŠ JEDAN TOPAO DAN U SRBIJI! Iskoristite ga, uskoro stiže KIŠA - evo kakvo vreme nas očekuje na početku marta!

Autor:

Vesti

28.02.2024

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duvaće umeren i jak, jugoistočni vetar, a temperature će se kretati od 9 do 20 stepeni.

JOŠ JEDAN TOPAO DAN U SRBIJI! Iskoristite ga, uskoro stiže KIŠA - evo kakvo vreme nas očekuje na početku marta!

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji će danas biti natprosečno toplo u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito, sa temperaturama od 4 do 20 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidroneteorološki zavod.

U Beogradu će biti malo do umereno oblačno, natprosečno toplo i suvo vreme. 

Duvaće umeren i jak, jugoistočni vetar, a temperature će se kretati od 9 do 20 stepeni.

U narednih sedam dana zadržaće se toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta od 15 do 20 stepeni, a u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito uz umeren i jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. 

Stiže kiša

Do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlјa se period natprosečno toplog vremena. U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 °C.

Kiša se u četvrtak i petak očekuje u većini krajeva, a u subotu u brdsko-planinskim predelima.

U košavskom području i planinskim predelima će duvati umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu povremeno i olujni jugoistočni vetar.

Najtopliji februar

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je nedavno da je tokom februara zabeležena prosečna temperatura najviša u poslednjih 136 godina odnosno od kako se meri temperatura u Srbiji, a da nas natprosečne temperature i toplo vreme očekuju i u prvoj polovini marta meseca. 

Ovo je najtopliji februar, tu nema dileme. Dosadašnji rekord srednje temperature za februar mesec bio je 9,1 stepen i zabeležen je 1966. godine. Ove godine će biti za neki stepen više. Ovo su temperature primerene kraju marta i početku aprila. Ali zato se desilo pre nekoliko godina da je april bio hladniji od marta - rekao je Todorović za Tanjug.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading