ABBA NA SRPSKI NAČIN! Dame u narodnoj nošnji i Dejan Petrović ukrali ŠOU na "Pesmi za Evroviziju"

Autor:

Zabava

27.02.2024

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su izveli pesmu "Money", koju su prepevali na srpski jezik!

ABBA NA SRPSKI NAČIN! Dame u narodnoj nošnji i Dejan Petrović ukrali ŠOU na "Pesmi za Evroviziju"

Foto: Printscreen/RTS1

Nakon što je 14 takmičara prve polufinalne večeri izvelo svoje pesme na takmičenju "Pesma za Evroviziju", voditelji Dragana Kosjerina i Slaven Došlo najavili su revijalni deo, koji je bio posvećen švedskoj grupi ABBA, koja je svojevremno pobedila na "Evroviziji".

Mnogi izvođači izveli su numere u svojoj interpretaciji, a definitivno najzanimljivije bile su dame u narodnoj nošnji, koje su uz orkestar Dejana Petrovića prepevale pesmu "Money" na srpski jezik.

Republika

Foto: Printscreen/RTS1

Pesma za Evroviziju

GRUPA ABBA

Abba (stilizovano ) je švedska pop i rok grupa koja je važila za komercijalno najuspešniju pop grupu na svetu. Grupa je dominirala na top-listama od sredine sedamdesetih do početka osamdesetih, prodavši mnogo hit singlova i albuma. Procene prodaje albuma grupe u svetu variraju od 370 do 500 miliona, što bi ih moglo učiniti drugim najuspešnijim bendom na svetu posle Bitlsa. Oni su prva pojava sa evropskog tla koja je postala redovan deo britanskih, američkih i australijskih top-lista, a njihov uspeh je otvorio vrata za mnoge druge evropske grupe. Njihovo neprekidno nasleđe označava švedsku muzičku industriju kao mejnstrim igrača.

Grupa je osnovana oko 1972, a činili su je: Bjorn Ulveus, Beni Anderson, Agneta Feltskog i Ani-Frid Lingštad. Postali su širom poznati nakon pobeđivanja na takmičenju Evrovizija 1974. sa pesmom Vaterlo. Grupu su činila dva bračna para, Bjorn i Agneta i Beni i Ani-Frid. ABBA je kolektivno odlučila da se rasformira početkom 1983.

Ime Abba („ABBA”) dolazi od prvih slova imena svakog člana grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading