POČELO FEBRUARSKO PROLEĆE! Neverovatne temperature u Srbiji!

Autor:

Vesti

05.02.2024

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najniža temperatura biće od -1 do 9, a najviša od 15 do 21 stepen.

POČELO FEBRUARSKO PROLEĆE! Neverovatne temperature u Srbiji!

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji će danas biti natprosečno toplo za ovo doba godine i iznad većeg dela pretežno sunčano, samo ujutro na severu i istoku umereno oblačno dok će najniža jutarnja temperatura iznositi -1 a najviša dnevna i do 21 stepen Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od -1 do 9, a najviša od 15 do 21 stepen.

Duvaće slab i umeren, na istoku Srbije i jak zapadni vetar.

I u Beogradu danas nakon umereno oblačnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i natprosečno toplo. Vetar slab i umeren, zapadni. Najniža temperatura od 6 do 9, najviša oko 18 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 12. februara, biće toplo sa dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 14 do 20, lokalno i do 22 stepena. 

Tokom dana pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. Krajem perioda naoblačenje sa kišom.

Februarsko proleće

Kako naglašava direktor "Wheather 2" Ivan Ristić, naredni dani biće idealni i za šetnje, budući da će i zagađenje biti nisko.

- Počelo je februarsko proleće! Najviše temperature tokom nedelje između 15°C i 20°C, jutra će biti još uvek sveža, po kotlinama Srbije može biti još kratkotrajnog jutarnjeg mraza. Iskoristite sledeću nedelju ko je u mogućnosti za šetnju po pririodi i boravak na vazduhu jer će sredinom dana zagadjenje biti mnogo manje nego u prethodnom periodu - navodi Ristić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading