OD -9 do 9 stepeni u plusu! Ledena jutra u Srbiji, preko dana toplije - stiže nam i KIŠA!

Autor:

Vesti

31.01.2024

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vikend suvo, a kratkotrajna kiša ponovo će padati u ponedelјak samo na severoistoku zemlјe.

OD -9 do 9 stepeni u plusu! Ledena jutra u Srbiji, preko dana toplije - stiže nam i KIŠA!

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Slab i umeren jutarnji mraz intenziteta u većem delu Srbije od -9 do -1 °C očekuje se još danas i sutra ujutro u Srbiji, a zatim će doći do porasta jutarnjih, a od subote i dnevnih temperatura. Po kotlinama i dolinama reka, kao i lokalno u nižim predelima kratkotrajna magla.

Maksimalna temperatura danas biće od 4 na Kopaoniku do 9 stepeni koliko se očekuje u Loznici i Kragujevcu.


U prvoj dekadi februara natprosečno toplo, a kratkotrajne padavine očekuju se najpre u četvrtak uveče na severu Srbije, u toku noći i u petak ponegde i u ostalim krajevima (uz malo snega u planinskim predelima).

Za vikend suvo, a kratkotrajna kiša ponovo će padati u ponedelјak samo na severoistoku zemlјe, navodi RHMZ.

Zevs nam je uzeo 20 dana zime

Kako ističe Ivan Ristić, direktor "Wheather 2", tri dana februara će temperature biti prolećne.

- Afrički anticiklon ZEVS nam je uzeo otprilike 20 dana zime, a krajem prve dekade nakon prolaska dubokog ciklona i polarnog vrtloga preko severne Evrope počeće polako da slabi. Najtopliji dani biće nedelja, ponedeljak i utorak 4., 5. i 6. februar sa najvišim temperaturama oko 15°C, ponegde čak i blizu 20°C. Glavnina hladnog artičkog vazduha sa prolaskom dubokog ciklona sredinom sledeće nedelje ostaće severnije i istočnije od Karpata tako da se kod nas očekuje samo manji pad temperatura tako da će maksimumi u drugoj polovini sledeće nedelje biti oko 10°C. Početkom druge dekade februara doći će do produbljavanja visinske doline daljeg pada vazdušnog pritiska i premeštanja dubokog ciklona preko Evrope sa zapada na istok, tako da sredinom februara u njegovoj zadnjoj strani prema nama će početi da pristiže hladan vazduh sa severa Evrope koji će usloviti pad temperature i ponovo šanse za pojavu snega u nižim predelima - istakao je Ristić

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading