OD PROLEĆA DO ZIME ZA SAMO PAR SATI! Spremite se, opet idemo u minus, a kiša prelazi u SNEG!

Autor:

Vesti

19.01.2024

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnja temperatura od 5 do 10, na istoku zemlje oko 0 stepeni.

OD PROLEĆA DO ZIME ZA SAMO PAR SATI! Spremite se, opet idemo u minus, a kiša prelazi u SNEG!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Kako se navodi, očekuje se da će kiša preći u sneg tokom prepodneva u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, po podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i tokom noći i u ostalim krajevima zemlje, ali uz istovremeni prestanak na severu. Očekuje se i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača. 

Vetar će biti umeren i jak. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na istoku zemlje oko 0 stepeni, tokom dana u osetnom padu i po podne će se kretati od -1 stepen na severu do 14 stepeni na jugu. Uveče i tokom noći dalji pad temperature u svim predelima.

U Beogradu se očekuje oblačno vreme, uz osetno zahlađenje, povremeno sa kišom koja će posle podne preći u sneg. Očekuje se i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren, kratkotrajno i jak severozapadni. Jutarnja temperatura oko 10 stepeni, tokom dana u osetnom padu i posle podne će se kretati oko 3 stepena. Tokom noći prestanak padavina uz dalji pad temperature.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u subotu će na severu Srbije doći do razvedravanja. U ostalim krajevima očekuje se oblačno vreme sa snegom, uz stvaranje, odnosno povećanje snežnog pokrivača. Ujutru i pre podne se prestanak snega očekuje u zapadnim i centralnim, a uveče i noću i u ostalim predelima Srbije, uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar će biti u slabljenju.

U nedelju ujutru slab mraz, tokom dana pretežno sunčano vreme, na jugu uz malu oblačnost, ali hladno. 

Početkom sledeće nedelje uglavnom suvo i toplije, dok se ponegde slaba kratkotrajna kiša očekuje sredinom naredne sedmice.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading