OPET TROVANJE U "MAGNI" U ALEKSINCU? Radnicima se vrtelo u glavi, ispražnjeni pogoni! (FOTO)

Autor:

Hronika

19.01.2024

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre samo par dana otrovalo se stotinak radnika.

OPET TROVANJE U "MAGNI" U ALEKSINCU? Radnicima se vrtelo u glavi, ispražnjeni pogoni! (FOTO)

Foto: youtube/printscreen

U fabrici "Magna" u Aleksincu u trećoj smeni noćas navodno je ponovo obustavljen rad, jer su se radnici loše osećali. Pogoni su ispražnjeni i ljudi su poslati svojim kućama.

Kako javlja 192_rs, Hitna pomoć je izlazila na lice mesta, ali ne zna se da li je neko od radnika zbrinut.

- Radnici su ponovo van fabrike, kažu da se ponovo osećaju loše i da im se vrtelo u glavi. Hitna pomoć je izlazila na teren, ali nije poznato da li je neko prevezen u bolnicu. Sinoć se u ovoj fabrici otrovalo preko 50 ljudi. Rad u fabrici trenutno je obustavljen i radnicima je rečeno da idu kući, neki od njih smatrali su da fabrika nije bezbedna za rad i da nije trebalo da radi danas, ali su ipak morali da dođu u smenu, jer im je rečeno da će fabrika raditi normalno i da je sve u redu. Do problema je navodno došlo kada je pokrenuta ventilacija u objektu - piše u objavi na Instagram stranici ovog portala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Podsećamo, u istoj fabrici u Aleksincu u sredu se otrovalo 105 radnika. od kojih je 6 zadržano u bolnici, ali su svi na kraju pušteni na kućno lečenje. 

iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije u Beogradu potvrdili da su radnici bili izloženi isparenjima lepka koji se koristi za tapaciranje poda i stranica automobila.

Načelnik Centra, prof. dr Slavica Vučinić rekla je da se radi o preparatu na bazi sintetičkog kaučuka i organskih rastvarača, koji, ukoliko se ne poštuje uputstvo za rad i koristi zaštitna oprema, može dovesti do simptoma i znakova trovanja.

Radnici su imali mučnine, glavobolju, vrtoglavice, a istraga je pokrenuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading