DIVLJACI UNIŠTILI AMFITEATAR U BANJIČKOJ ŠUMI: Posle žurke ostavili smeće u prirodi, SVE BACALI U POTOK! (FOTO)

Autor:

Vesti

30.03.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć je u Banjičkoj šumi održana žurka ili okupljanje, koje je ostavilo traga u obliku razbacanog smeća po celoj šumi.

DIVLJACI UNIŠTILI AMFITEATAR U BANJIČKOJ ŠUMI: Posle žurke ostavili smeće u prirodi, SVE BACALI U POTOK! (FOTO)

Foto: Republika

Jeziv prizor je zatečen jutros na Banjici. Neodgovornio posetioci nisu pokupili i očistili smeće nakon svoje žurke ili okupljanja u Banjičkoj šumi.

SMEĆE SVUDA PO PRIRODI I UNIŠTEN AMFITEATAR

Sinoć je u Banjičkoj šumi održana žurka ili okupljanje, koje je ostavilo traga u obliku razbacanog smeća po celoj šumi. Ovaj događaj je izazvao negativne posledice po prirodno okruženje i ukazao na neodgovorno ponašanje pojedinaca.


Posetioci su nakon okupljanja ostavili smeće svuda unaokolo, ne vodeći računa o očuvanju životne sredine i lepoti prirode. Ovakvo ponašanje predstavlja veliki problem, kako za lokalnu zajednicu, tako i za prirodni ekosistem.

Jedna od posledica žurke u Banjičkoj šumi jeste i uništenje amfiteatra, koji je pretrpeo ozbiljne štete usled neodgovornog ponašanja posetilaca. Ovo predstavlja veliku štetu za lokalnu zajednicu i kulturno nasleđe koje se nalazi u šumi.


Pored razbacanog smeća po šumi, posetioci su, nažalost, svoje đubre bacali i u potok koji prolazi kroz šumu. Ovakvo ponašanje direktno ugrožava vodeni ekosistem i predstavlja ozbiljnu pretnju za biljni i životinjski svet koji zavisi od čistih voda.

Da podsetimo, problem sa smećem u prestonici je nastao i pre nekoliko meseci na Zvezdari.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije na kojima se navodno vidi dvorište Medicinske škole na Zvezdari prekriveno velikom količinom smeća. Fotografije prikazuju razbacano smeće oko betonske kante, a tvrdi se da je reč o dvorištu ove obrazovne ustanove. Međutim, Uprava Medicinske škole demantovala je ove tvrdnje i istakla da se smeće nalazi izvan njihovog dvorišta.


Prema rečima Uprave Medicinske škole, fotografije prikazuju prostor van ograde školskog dvorišta i školskog objekta.

Htela bih da prijavim problem na Zvezdari. U pitanju je Srednja Medicinska skola i dvoriste skole koje je blago receno u haosu sa smecem svakodnevnim..Veljka Dugosevica bb, Zvezdara. srednja medicinska skola dvoriste skole - piše u objavi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @prijavi_problem

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading