MOGUĆE ZADRŽAVANJE NA GRANICAMA! GUŽVE ZBOG PRAZNIKA: Pojačan saobraćaj na autoputevima koji vode iz pravca Mađarske i Hrvatske

Autor:

Vesti

30.03.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi se smanjio rizik od incidenata i nezgoda u saobraćaju tokom praznika, vozačima se savetuje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, da budu posebno pažljivi prilikom preticanja i da redovno prate saobraćajne informacije.

MOGUĆE ZADRŽAVANJE NA GRANICAMA! GUŽVE ZBOG PRAZNIKA: Pojačan saobraćaj na autoputevima koji vode iz pravca Mađarske i Hrvatske

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Danas se očekuje pojačan saobraćaj na autoputevima u Srbiji, posebno na pravcima koji vode iz Mađarske i Hrvatske. Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava da je povećan broj vozila i na putnim pravcima iz Subotice i Šida ka Beogradu, te dalje ka Nišu ili Čačku. Savetuje se oprez vozačima zbog lepog vremena i povoljnih uslova za vožnju, jer veći broj vozila često rezultira zastojima, saobraćajnim nezgodama i kraćim prekidima.

Stanje na naplatnim rampama i graničnim prelazima

Trenutno nema zadržavanja na naplatnim rampama niti na graničnim prelazima za putnička i teretna vozila, saopštio je AMSS. Ovo će olakšati putovanje svim vozačima koji se danas upućuju ka svojim odredištima povodom Uskrsa.

Bezbednost u saobraćaju tokom prazničnih dana

Kako bi se smanjio rizik od incidenata i nezgoda u saobraćaju tokom praznika, vozačima se savetuje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, da budu posebno pažljivi prilikom preticanja i da redovno prate saobraćajne informacije. Takođe, važno je da svi putnici u vozilima budu vezani sigurnosnim pojasom, a vozači treba da vode računa o odmoru i koncentraciji tokom vožnje.

Podsećanje na važnost preventivnih mera

AMSS podseća vozače da pre putovanja provere tehničku ispravnost vozila, stanje guma, osvetljenje i tečnosti, kako bi se izbegle nepotrebne komplikacije tokom vožnje. Takođe, preporučuje se vozačima da imaju rezervni točak ili set za popravku gume, kao i osnovni set alata u vozilu, radi sopstvene bezbednosti i spremnosti za moguće situacije na putu.


Uoči Uskrsa, važno je da vozači budu svesni povećanog saobraćaja i preduzmu sve neophodne mere opreza kako bi bezbedno stigli do svojih odredišta. AMSS je uvek na raspolaganju sa ažuriranim informacijama o stanju na putevima i pružanjem saveta za bezbednu vožnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading