PREDSEDNIK ZA SRPSKI TELEGRAF O MAĐARSKOJ PODRŠCI NAŠOJ ZEMLJI: Hvala Orbanu na hrabrosti

Autor: Tamara BUJIŠIĆ

Vesti

07.07.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Mađarskoj i premijeru te države Viktoru Orbanu na podršci našoj zemlji na evropskom putu.

RepublikaFoto: Tanjug
Viktor Orban i Aleksandar Vučić

Na pitanje Srpskog telegrafa da prokomentariše napade na Orbana zbog oglasa koji je dao u hrvatskim, austrijskim i nemačkim medijima, a u kojim, između ostalog, poziva na što hitniji prijem Srbije u Evropsku uniju, šef države je odgovorio:

- Hvala premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pozivima da Srbija treba da uđe u EU. Zbog toga je trpeo kritike u nekim hrvatskim i nemačkim medijima, ali i u nekim u Srbiji.

META I U SRBIJI

Dodao je da se Orban našao na meti nekih medija u Srbiji.

- Vidim da su ga napali u tajkunskim medijima danas. Valjda je čovek kriv što se zalaže da Srbija bude deo EU. Sada treba mi da ga napadamo... Neki tajkuni razmišljaju samo o svojim parama i svom džepu, ne umeju čak ni hvala da mu kažu - naglasio je Vučić.

Uprkos hajci koja se povela na mađarskog premijera, Srbija, kako je istakao šef države, Orbanu može samo da zahvali.

- Reč je o dobrom prijatelju Srbije, imamo odlične odnose i s Mađarskom i s Mađarima u Vojvodini. Nijedan problem godinama nemamo, radimo na svemu zajednički i borimo se zajednički - naveo je predsednik.

Orden za Petera Sijarta

U zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, gde će se sastati srpska i mađarska delegacija, biće održana ceremonija dodele priznanja. Predsednik Vučić uručiće Orden srpske zastave prvog stepena mađarskom ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Peteru Sijartu.

Mađarski šef diplomatije u više navrata stao je uz Srbiju, a u izjavama i na skupovima unutar EU otvoreno se zalagao za prijem naše zemlje u Uniju.

GOST BEOGRADA

Vučić je naglasio da poštuje podršku koju imamo od mađarskih prijatelja.

- Hvala što je imao dovoljno hrabrosti da Srbiju u pozitivnom smislu predstavi i da trpi kritike zbog toga i u Hrvatskoj, ali, nažalost, i u Srbiji pošto imamo tajkune koji su samo zadovoljni kada kradu na medijskim sekundama, a ne ako neko kaže neku lepu reč za našu zemlju - naveo je Vučić.

Predsednik je potvrdio da će mađarski premijer sutra posetiti Srbiju.

- To će biti prilika da mu lično zahvalim.

Predsednik Srbije i mađarski premijer imaće sastanak u četiri oka, a posle toga održaće se plenarni sastanak delegacija dveju zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading