(FOTO) Stižu nova borbena vozila i naoružanje za Vojsku Srbije: Opremu proizvodi DOMAĆA ODBRAMBENA INDUSTRIJA

Autor:

Vesti

18.12.2020

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i preduzeća "Zastava oružje" i "Zastava TERVO" iz Kragujevca za nabavku vojne opreme i naoružanja za potrebe Vojske Srbije.

Foto: MUP Srbije

Ministar Stefanović ocenio je da je ovo najbolji način da iskoristimo domaće znanje, uposlimo domaće kompanije, a da naši vojnici dobiju savremeno naoružanje i opremu.

- Danas ugovaramo nabavku novih modularnih pušaka za Vojsku Srbije koje proizvodi "Zastava oružje", a koje će biti opremljene savremenim optičkim nišanima "Teleoptika-Žiroksopa" i novom municijom koju je razvila naša kompanija "Prvi partizan". Takođe, nastavili smo sa investicijama i u naše kompanije koje proizvode savremene oklopne transportere“, rekao je ministar Stefanović.


On je precizirao da se danas ugovara kupovina novog terensko oklopnog vozila MRAP 6x6, koje će u narednoj godini ući u sastav naoružanja Vojske Srbije.
Foto: MUP Srbije

- Takođe, naša "Prva petoletka" iz Trstenika razvila je prototip i izradila nultu seriju artiljerijsko-raketnog sistema za Pasars, koji će i u narednoj godini biti jedan od prioriteta u nabavci Ministarstva odbrane - rekao je ministar.


Stefanović je istakao da mu je drago da je ovo samo početak velikog broja projekata nabavke savremene opreme i naoružanja za Vojsku Srbije.

- I to savremene opreme nove generacije koju proizvodi domaća odbrambena industrija, jer to i jeste strateška vizija predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i strateško opredeljenje Ministarstva odbrane - istakao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading