Povećanje plata zaposlenima u vojsci podiže nivo vojne bezbednosti Srbije

Autor: Republika

Vesti

11.12.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U predlogu novog budžeta za 2021. godinu predviđena su dodatna sredstva za poboljšanje životnog standarda pripadnika Vojske Srbije.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

- Da država Srbija ozbiljno razmišlja o bezbednosti svih njenih građana i zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, najbolje pokazuje i činjenica da su u predlogu novog budžeta za 2021. godinu predviđena dodatna sredstva za poboljšanje životnog standarda pripadnika Vojske Srbije, za šta zasluge pripadaju predsedniku Vučiću i resornom Ministarstvu odbrane, ali i ministar Nebojša Stefanović lično koji su pravovremeno sagledali važnost ulaganja u vojsku - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL). 

- Sama činjenica da će zaposlenima u Vojsci Srbije od 1. aprila sledeće godine biti povećana plata od 10 odsto, ali i da će se još više ulagati u opremljenost vojske i nabavku novog naoružanja, dovoljno govori koliko je važno vratiti dostojanstvo srpskom vojniku, ali i razmišljati o podizanju nivoa vojne bezbednosti, u situaciji kada se sve više suočavamo sa političkim pritiscima, po pitanju rešavanja budućeg statusa Kosova i Metohije, kao i sa svojevrsnim vojnim pretnjama, koji ugrožavaju ne samo vojnu neutralnost naše zemlje već i njenu celokupnu bezbednost – zaključuje Đurđev.

RepublikaFoto: printscreen

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading