Stefanović se sastao sa ambasadorom Irana Rašidom Hasan Pur Beiem

Autor:

Vesti

17.11.2020

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Islamske Republike Iran u Beogradu Rašidom Hasan Pur Beiem.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Stefanović i ambasador Irana

Na početku sastanka ministar Stefanović podsetio je da dve prijateljske zemlje vežu istorijske veze i odnosi koji traju više od 80 godina i zahvalio na principijelnoj poziciji Islamske Republike Iran u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

Ministar Stefanović istakao je da Republika Srbija ostaje posvećena zadržavanju statusa vojne neutralnosti, kao i da je u skladu sa politikom predsednika Republike Aleksandra Vučića naš interes očuvanje mira i stabilnosti u cilju ekonomskog napretka.


Ambasador Pur Bei čestitao je ministru Stefanoviću stupanje na novu dužnost i poželeo uspeh u daljem radu. Preneo je zainteresovanost iranske strane za uspostavljanje saradnje u oblasti odbrane i naglasio je da postoje potencijali za razvijanje saradnje u oblastima vojnog obrazovanja, vojne medicine, kao i ostalim oblastima od zajedničkog interesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading