Lajčak sutra dolazi u Prištinu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.06.2020

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lačak, trebalo bi da stigne u Prištinu sutra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miroslav Lajčak

U kancelariji specijalnog presedstavnika potvrdili su da je let iz Ciriha za Tarinu otkazan tokom dana i da se radi na tome da Lajčak sa što manje kašnjenja stigne na Kosovo.

- Kada se nađe na terenu, Lajčak će se sastati sa sagovornicima kako bi utvrdili konkretne datume i modalitete za brz nastavak dijaloga Beograda i Prištine - preneli su iz Brisela.

U kancelariji Miroslava Lajčka nisu mogli da potvrde da li će se specijalni predstavnik tokom posete Prištini sastati i sa predsednikom tzv Kosova Hašimom Tačijem, koji je u više navrata odbio da učestvuje u razgovorima kojima posreduje Lajčak.

Ranije je u Briselu najavljeno da će se Lajčak nakon izbora u Srbiji 21. juna sastati i sa zvaničnicima u Beogradu kao bi utvrdili okvire za nastavak dijaloga.

EU kao glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine još nije dala svoj komentar na najavu izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela da bi dve strane trebalo da se sastanu u Vašingtonu 27. juna na razgovorima o normalizaciji odnosa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading