Važan razgovor u Palati Srbija: Vučić se sastao sa patrijarhom Irinejem pre odluke o merama protiv zaraze

Autor: Tanjug

Vesti

15.03.2020

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se večeras sa patrijarhom SPC Irinejem u Palati Srbija.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vučić i patrijarh Irinej

Razgovor sa poglavarom SPC jedan je u nizu današnjih sastanaka predsednika Republike, pre nego što u 20 sati, kako je najavljeno, saopšti koje će mere preduzeti, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Nakon sastanka sa patrijarhom, a pre obraćanja javnosti, predsednik će od 19 sati predsedavati sastankom Kriznog štaba za suzbijanje Covida 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica virusa korona po privredu, a zatim će se obratiti javnosti.


Ranije danas, predsednik i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

Takođe, Vučić je jutros u Beogradu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao o saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa.

Današnji niz sastanaka usledio je nakon što je Vučić sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadleznosti predsednika Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
singer

15.03.2020 17:36

Da se nisu dogovorili da crkva donira respiratore narodu posto ne placaju porez.

Dule

15.03.2020 18:09

Jedinstvo svih je sada najbitnije i upravo ovaj sastanak pokazuje i da se država i crkva saglasno ovoj situaciji svojim građanima upućuju apel da slušaju lekare najpre i da budemo složni i jedinstveni.

Mara

15.03.2020 18:54

Jedinstveni i slozni moramo biti u ovim teskim trenutcima.

Natasa

16.03.2020 04:51

Predsednik Vučić vodi odgovornu politiku prema svom narodu...