Zovu me sa svih strana, pokušavaju da me ubede... Vučić: Hoće kompromisno rešenje, nema tu kompromisa! Uradite to, ali se suočite i sa posledicama!

Autor:

Vesti

15.04.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je napomenuo kako su njihova objašnjenja smešna, aludirajući na to kako mu je par puta rečeno da dok se ne formira ZSO Srbija ne mora ništa, ali je to očigledno zaboravljeno.

Zovu me sa svih strana, pokušavaju da me ubede... Vučić: Hoće kompromisno rešenje, nema tu kompromisa! Uradite to, ali se suočite i sa posledicama!

Foto: printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost je Jutarnjeg dnevnika na RTS, gde je rekao da će najdominantnije svetske sile lobirati za rezoluciju o Srebrenici u UN, ali da će im se Srbija suprotstaviti snažnije nego što misle.

Predsednik je napomenuo kako su njihova objašnjenja smešna, aludirajući na to kako mu je par puta rečeno da dok se ne formira ZSO Srbija ne mora ništa, ali je to očigledno zaboravljeno.

- Poslali smo mnoga pisma, nastavićemo da radimo. Zovu me sa svih strana ne bi li me u nešto ubedili. Hoće da razgovaraju o kompromisnim rešenjima. Nema tu kompromisa. Kažu da ne piše u Rezoluciji da to ima vese za Srbijom i srpskim narodom... Pa nemojte molim vas - rekao je predsednik.

- Sve te trikove dečije koji koriste... Pa dobro uradite to, ali ćete morati da se suočite sa posledicama - dodao je on, te pomenuo kako ovo otvara Pandorinu kutiju.

Naime, u Strazburu počinje prolećno zasedanje Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope na kome će se, između ostalog, voditi debata o zahtevu tzv. Kosova za članstvo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je pisma svim članicama Saveta Evrope i pozvao ih da još jednom razmisle o prijemu tzv. Kosova. Pisao je i predsedniku Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija i razgovarao sa njim o rezoluciji o Srebrenici.

Pismo će danas uručiti specijalni izaslanik Vuk Jeremić. Svi koji gaze ustavni poredak Srbije, za to će odgovarati, kaže Vučić.

"Posebno sam ukazao na trik kojim će se služiti 10. maja kada će poslati nacrt ZSO u tobožnji ustavni sud na ocenu ustavnosti, posle kojeg naravno ništa neće uraditi, ne bi li nekome zamazali oči i obezbedili glas u Savetu Evrope", rekao je predsednik Vučić.

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori, kao i da je o tome razgovarao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je imao razgovore juče i prekjuče sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

“Mi ćemo se držati ne samo međunarodno javno-pravnih normi, već ćemo se boriti do poslednjeg trenutka za istinu i pravdu", rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (30)

Loading
Ena

15.04.2024 08:57

Borićemo se protiv svih nepravdi. Nema nam druge.

Mila

15.04.2024 09:32

Formiranje ZSO se izbegava preko 10 godina i ako je potpisano Briselskim sporazumom na taj nacin direktno se krse potpiaani sporazumi

Anja

15.04.2024 09:55

Ako je bio genocid u Srebrenici onda je bio nad Srbima a to svet ne želi da prizna jer je pod čizmom zapada.

Binče

15.04.2024 09:57

Zapad ovom Rezolucijom svađa Srbe i muslimane a ubija ih u Gazi kao miševe.