VESELJI: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je danas novinarima, nakon sastanka sa nemačko-francuskom delegacijom o predstojećem samitu u Parizu, da će SAD, zajedno sa EU, biti uključene u postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Neimenovani izvor, navodno prisutan na sastanku, preneo je za RTK da je Veselji rekao na sastanku sa diplomatama da Priština neće prihvatiti Zajednicu srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima. 

- Stavovi kosovske delegacije bili su veoma jedinstveni. To je veoma dobar dan za Kosovo, zbog činjenice da su sa nama i zemlje kao što su Nemačka i Francuska - rekao je Veselji, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Prema njegovim rečima, Nemačka i Francuska nisu imale konkretne zahteve za prištinske političke lidere.

- Nije bilo nikakvog posebnog zahteva, osim činjenice da ćemo na samitu u Parizu još više pripremiti Nemačku i Francusku za dijalog, kao i SAD - rekao je Veselji.

RTK live prenela je i da je Veselji izneo neophodnost formiranja međunarodnog suda za genocid, koji je tokom poslednjih sukoba na Kosovu navodno počinila Srbija.

Navodi se i da je Veselji zatražio od nemačko-francuske delegacije jasnu evropsku agendu za Kosovo, te da nakon pariskog samita, koji je najavljen za 1. juli, očekuje jasnije smernice o svim pitanjima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading