"LAŽE KAO PAS"! Oglasio se Petar Petković povodom tvrdnji Vjose Osmani! NEMA DOGOVORA O DINARU!

Autor:

Vesti

18.03.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Brisel će se sutra održati razgovori na tehničkom nivou, na kojima će biti reči o svim pitanjima važnim za deeskalaciju situacije, ukljujučujući formiranje Zajednice srpskih opština ali i zabranu upotrebu dinara na KiM.

"LAŽE KAO PAS"! Oglasio se Petar Petković povodom tvrdnji Vjose Osmani! NEMA DOGOVORA O DINARU!

Foto: Tanjug/AP, printsrkin

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, danas je javno optužio Vjosu Osmani, tzv. "predsednicu Kosova", da "laže kao pas". Ove izjave su usledile nakon što je Osmani rekla da je postignut dogovor o dinaru, navodeći da su oni koji su "silni i moćni" jedino što rade jeste da nameću rešenja srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.
 

 


U svojoj izjavi, Petković je istakao:

 

 

- Što bi naš narod rekao, Vjosa Osmani laže kao pas! Nikakav dogovor o dinaru nije postignut, a oni koji su silni i moćni jedino što rade jeste da srpskom narodu na KiM nameću rešenja - naveo je Petković na mreži "X".

Osmanijeva je ranije danas izjavila da postoji saglasnost za deo američkog predloga, dodavši da Priština razmatra načine da garantuje da pomoć koja se iz centralne Srbije šalje srpskoj zajednici na KiM ne ode u, kako je navela, "pogrešne ruke".

Podsećamo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković otputovao je danas u Brisel gde će se u sutra održati razgovori na tehničkom nivou, na kojima će biti reči o svim pitanjima važnim za deeskalaciju situacije, ukljujučujući formiranje Zajednice srpskih opština ali i zabranu upotrebu dinara na KiM.

- Tema je svakako ZSO, kao prva i osnovna tema, ali i druga važna pitanja za deeskalaciju, a u okviru njih pre svega pitanje dinara i zabrana Srbima da primaju plate, penzije na Kosovu, i svega što dovodi do humanitarne katastrofe - rekao je Petković ranije za RTS.

Objasnio je da je zbog odluke Prištine da zabrani dinar bilo nužno postaviti mobilne ekspoziture Poštanske štedionice na administrativnim prelazima na šta ukazuje i činjenica da je do sada podignuto više od 90 miliona dinara.

- Probaćemo i učiniti sve što je do nas da se ponovo uspostavi platni promet i vrati isplata plata i penzija na Kosovu i Metohiji - kazao je Petković. 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Una

18.03.2024 18:10

Osmani kontinuirano širi laži,da je drugačije bilo bi iznenađenje.

Zora

18.03.2024 18:17

Vjosa Osmani podmuklim lažima pokušava da unese nemir među srpski narod.

Мiraš

18.03.2024 18:23

Vjosa Omani priča tj laže, jer tako odgovara Kurtiju u cilju da sebe i svoj teror nad Srbima "opravda", što nije moguće.

Lili

18.03.2024 19:01

Osmani jedino zna da širi laži, sve što kaže je laž