PREŠAO U SUPROTNU STRANU I IZAZVAO UDES: Vozač u Leskovcu upravljao automobilom pod dejstvom alkohola

Autor:

Hronika

18.03.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv vozača će biti podnesene prijave.

PREŠAO U SUPROTNU STRANU I IZAZVAO UDES: Vozač u Leskovcu upravljao automobilom pod dejstvom alkohola

Foto: ST/Nebojša Mandić, A.Nalbantjan, RINA

Tokom proteklog vikenda, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu sproveli su akciju alkotestiranja vozača, tokom koje je ukupno 771 vozač podvrgnut testiranju. Rezultati ove akcije pokazuju da je 12 vozača sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Visoke vrednosti alkohola u organizmu vozača

Među sankcionisanim vozačima, ističu se slučajevi tridesettrogodišnjeg vozača "fijata" koji je imao čak 1,89 promila alkohola u krvi. Takođe, pedesetdvogodišnji vozač neregistrovanog "pežoa" zaustavljen je pod uticajem benzodiazepina, dok je sedamdesetčetvorogodišnji vozač "mercedesa" izazvao saobraćajnu nezgodu vozeći sa 1,65 promila alkohola.

 

Saobraćajna nezgoda uzrokovana vozačem sa visokim nivoom alkohola

Jedan od najistaknutijih događaja bio je sudar vozila "mercedes" i "astra" u kojem je učestvovao sedamdesetčetvorogodišnji vozač "mercedesa" sa visokim nivoom alkohola. Srećom, ovaj incident nije rezultirao povređenima, ali je još jednom istakao ozbiljnu opasnost koju predstavlja vožnja pod uticajem alkohola.

 

Reakcija policije i podnošenje prekršajnih prijava

Policija je odlučno reagovala u svim navedenim slučajevima, te će protiv ovih vozača biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave. Ovakve akcije imaju za cilj podizanje svesti o važnosti vožnje u trezvenom stanju i smanjenje rizika od saobraćajnih nezgoda uzrokovanih alkoholom i psihoaktivnim supstancama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading