MOĆNA VUČIĆEVA PORUKA: Sezona praznika polako prolazi, a mi BEZ STAJANJA nastavljamo da radimo na svim frontovima menjajući LICE NAŠE SRBIJE! (VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

14.01.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirao je nedelju za nama.

MOĆNA VUČIĆEVA PORUKA: Sezona praznika polako prolazi, a mi BEZ STAJANJA nastavljamo da radimo na svim frontovima menjajući LICE NAŠE SRBIJE! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom instagram nalogu podelio video-snimak uz koji je opisao napornu nedelju koja je na izmaku. 

- Sezona praznika polako prolazi, a mi bez stajanja nastavljamo da radimo na svim frontovima menjajući lice naše Srbije. Dajemo još veću podršku sportistima koji našu zemlju predstavljaju na OI u Parizu, jačamo veze sa tradicionalnim prijateljima, spremamo se za EKSPO2027. Kao ozbiljna država se zalažemo za mir i stabilnost, ne ugrožavajući, pritom, svoje nacionalne interese. Veoma dobro vidimo šta se oko nas dešava, radimo na regionalnoj saradnji, ali uporedo sa tim, kao vojno neutralna zemlja, snažimo i opremamo našu vojsku, dodatno doprinoseći osećaju bezbednosti kod svakog našeg građanina - napisao je Vučić na Instagramu.

Podsetimo, predsednik je juče obišao Dežurni operativni centar Vojnobezbednosne agencije i poručio da je ta agencija važna za bezbednost i sigurnost naše vojske i da prati sve što se dešava u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aleksandar Vučić

 

Predsednik je prilikom obilaska istakao da “ne smemo da se pravimo slepi povodom onoga što se dešava oko nas, a sve suprotno međunarodno pravnim normama“.  

 


"Kršeći Rezoluciju 1244 ugrožavaju regionalnu bezbednost i stabilnost. Tzv. kosovske snage bezbednosti, koje ne smeju da postoje po normama međunarodnoh javnog prava i po Rezoluciji 1244, bez sopstvene proizvodnje, ukupno u ovom trenutku imaju, zajedno sa tzv. kosovskom policijom 223 oklopna vozila“, rekao je predsednik Vučić, navodeći da su to lako oklopljena vozila, najčešće za prevoz pešadijskih jedinica. On je dodao da je plan da se broj tih oklopnih vozila poveća, kao i broj osoblja. 

 
"Oni žele da povećaju na 350 oklopnih vozila, žele da 2027. godine imaju 5.500, kako oni to kažu, profesionalnih vojnika u KBS-u i još 20.000 u prvoj rezervi. To su njihovi planovi. Za nas tu nema iznenađenja. Amerika to vodi, Amerika time rukovodi, to rade veliki stručnjaci, ozbiljni ljudi, oni će biti i mentalno, i fizički, i organizacijski, vrlo, vrlo spremni. Amerikanci i NATO to rade na izuzetno ozbiljan i odgovoran način", izjavio je predsednik Vučić. On je naglasio da Rezolucija 1244 predviđa demilitarizaciju. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Ana

14.01.2024 13:57

Tako je uz Vas smo predsednice!

Jovana

14.01.2024 13:58

Radimo i gradimo nasu lepu Srbiju!

Sofija

14.01.2024 14:00

Da slo sumnjali u Vas I Vas rad ne biste imali toliku podrsku na pnizborima!Sa srecom predsednice!

Saki

14.01.2024 14:00

Sve za bolju uducnost nase dece!Ziveo predsednik zivela Srbija!