LAJČAK U DAVOSU NA ODVOJENIM SASTANCIMA SA KURTIJEM I VUČIĆEM: Zajednički susret nije planiran

Autor: D.B.

Vesti

14.01.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stano je istakao da će sastanci biti odvojeni, kao i da se ne očekuje bilo kakav sastanak na kojem će učestvovati i Vučić i Kurti.

LAJČAK U DAVOSU NA ODVOJENIM SASTANCIMA SA KURTIJEM I VUČIĆEM: Zajednički susret nije planiran

Foto: Instagram/buducnostsrbijesrbije

Portparol EU Peter Stano potvrdio je da će Miroslav Lajčak, posrednik EU za dijalog Beograda i Prištine, održati odvojene sastanke sa tzv. kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu.

Stano je istakao da će sastanci biti odvojeni, te da se ne očekuje zajednički sastanak na kojem bi učestvovali i Vučić i Kurti. "Zajednički sastanak u vezi sa dijalogom, kakav je na visokom nivou ili sličan, nije planiran", naglasio je Stano.

Tema samita u Davosu - "Obnova poverenja"

Ovogodišnja tema samita u Davosu je "Obnova poverenja". Očekuje se učešće lidera iz 100 zemalja i velikih međunarodnih organizacija. Samim tim, ovo je prilika za razmenu stavova i pregovore o aktuelnim temama, poput dijaloga između Beograda i Prištine, kao i za jačanje međunarodne saradnje.

S obzirom na značaj samita i učešće visokih zvaničnika, sastanci Lajčaka sa Kurtijem i Vučićem mogu imati značajan uticaj na dalji tok dijaloga i odnosa između Srbije i Kosova.


Reakcije javnosti i analitičara

Ovi sastanci su privukli pažnju javnosti i analitičara kako u regionu, tako i širom sveta. Mnogi se nadaju da će doći do napretka u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine, dok drugi izražavaju skepticizam zbog dugotrajnosti i kompleksnosti problema.

Analitičari će pažljivo pratiti ishode sastanaka i reakcije zvaničnika nakon samita, te će njihove procene biti od velikog značaja za sagledavanje budućih koraka u dijalogu između Beograda i Prištine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Slavko

14.01.2024 10:22

Bitno je da ce se sastati sa obojicom, i pokusati naci resenje problema.

Pero

14.01.2024 10:23

Važni sastanci očekuju Vučića u Davosu

Danka

14.01.2024 10:25

Вучић је борац! Нема сумње да ће наћи свој начин да заштити ову земљу.

Bubi

14.01.2024 10:55

Sastanci u Davosu su veoma značajni jer mogu doneti pozitivne rezultate za Srbiju!