"NAŠE SNAGE SU VIŠESTRUKO SNAŽNIJE OD POTENCIJALNIH IZAZIVAČA" Ministar Vučević sa predsednikom Vučićem u DOC (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

13.01.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Srbiju nije laka situacija i moramo da snažimo našu vojsku, naveo je Vučević.

"NAŠE SNAGE SU VIŠESTRUKO SNAŽNIJE OD POTENCIJALNIH IZAZIVAČA" Ministar Vučević sa predsednikom Vučićem u DOC (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ministar odbrane Miloš Vučević i predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišli su danas Dežurni operativni centar Vojnobezbednosne agencije.

- Za Srbiju nije laka situacija i moramo da snažimo našu vojsku. Nema razloga za brigu jer su naše snage višestruko snažnije od potencijalnih izazivača. Važno je da imamo snažnu vojsku, bez nje ne bismo mogli da postojimo kao država, biće mnogo više ulaganja od onoga što je planirano u budžetu - poručio je Vučević na Instagramu.

 

 

Inače, predsednik Vučić je najavio kupovinu 8 Nora iz srpske namenske industrije, 81 produženog Miloša, 30 kupola za Lazare, 26 borbenih vozila pešadije i još neke delove.

- Dobili smo i neku opremu koju smo kupili pre dve godine, za ometanje letenja dronova i helikoptera. I nastavljamo sa PVO sistemima. Čak 186 miliona potrošićemo odmah na kupovinu oružja i oruđa iz domaće proizvodnje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema sumnje da je na području Srbije pojačano prisustvo i dejstvo raznih obaveštajnih i svih drugih agencija iz inostrastva.

-To je sasvim razumljivo, jer se Srbija ne uklapa u kalupe poslušništva, podaništva, slobodarska je i nezavisna. Donosimo odluke u interesu naših građana, a ne na osnovu tuđih diktata - rekao je Vučić, prilikom obilaska Operativnog centra Vojnobezbenosne agencije (VBA).

On je rekao da dobro razume šta se dešava i čiji su interesi da Srbija bude "slomljena", navodeći da SAD i Turska brinu o albanskim "nelegalnim, kriminalnim strukturama".

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Mira

13.01.2024 14:42

Verujemo u našu vojsku.

Stevan

13.01.2024 14:58

Naša vojska je sposobna da odvrati svakog agresora

Radomir

13.01.2024 15:00

Imam veliko poverenje u sposobnost naše vojske

Goranac

13.01.2024 15:10

Vučić bi opet ratovao, verovatno planira da mobilizira sendvičare, plaćene glasače i penzionere. Njih je najviše. Mislim da na opoziciju ne može da računa.