SKANDALOZNO PONAŠANJE NOVINARA NOVE! Nazvao sve vernike "PRAVOSLAVNIM TALIBANIMA" samo zato što PALE BADNJAK! (FOTO)

Autor:

Vesti

06.01.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o običajima, a ništa o njima ne zna!

SKANDALOZNO PONAŠANJE NOVINARA NOVE! Nazvao sve vernike "PRAVOSLAVNIM TALIBANIMA" samo zato što PALE BADNJAK! (FOTO)

Foto: Tanjug, Printscreen

Mediji Dragana Šolaka nastavljaju intenzivnu kampanju protiv Srbije, Srpske pravoslavne crkve, vere, te uopšte protiv srpskog naroda!

Novinar Željko Veljković s televizije Nova izneo je kontroverznu izjavu upućenu Novosađanima, kao i svim ostalim osobama koje pale badnjak, označavajući ih pravoslavnim talibanima.

Naime, putem društvene mreže "X", podelio je vest koju je izvorno preneo N1, a koja izveštava o zahtevu pokreta "Bravo" o zabrani paljenja lomača u Novom Sadu na Badnji dan.

Šolakov novinar je na tu vest ostavio uvredljiv komentar, pogađajući Novosađane i sve građane Srbije, istovremeno snažno napadajući veru i tradicije srpskog naroda!

- Sad kad dreknu pravoslavolibani, da je to naša tradicija. A lomače realno pale zadnjih 5-6 godina, tri prsta podižu otkad prvi put videli Vuka Draškovića, spojili ih u opoziciji za soljenje, otkad je izmišljena Danica Crnogorčević, za Božić čuli 1989, a do 1987. godine mislili da je Sveti Sava dobio ime po Savi Kovačeviću! Amin - napisao je Veljković. 

Republika

Foto: Printscreen

Tvit Željka Veljkovića

Inače, badnjak, u nekim krajevima zvan i veseljak, grana je drveta ili mlado drvo koja se kod pravoslavnih Srba obredno nalaže na vatru domaćeg ognjišta na Badnje veče. 

Badnjak se svečano loži u znak sećanja na vatru koju su po narodnom predanju vitlejemski pastiri naložili u pećini u kojoj se rodio Isus Hristos, da bi ogrejali božansko novorođenče i njegovu majku. Badnjak se takođe može tumačiti kao simbol krsta na kome je Hristos raspet, pri čemu toplina vatre simbolizuje spasenje za ljudski rod koje je, po hrišćanskom verovanju, omogućeno Hristovim raspećem.

Toliko o znanju Šolakovog novinara o istoj toj tradiciji koju spominje!

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Jova

06.01.2024 11:28

Ovaj se izgleda jutros probudio. Taj što mu je dao ime željko pogrešio je treba neželjko, a neki pradeda Veljko sad se prevrće u grobu.

Jelena

06.01.2024 11:37

Bezbožnici mogu samo da vredjaju. Ako oni ne veruju ni u šta mi verujemo.

Jelena

06.01.2024 11:38

Stid i sram ga bilo. Pa on i njegov Šolak su talibani.

Jelena

06.01.2024 11:39

Ko je bre taliban? Mi koji poštujemo našu veru. Oni su najgori talibani ološi Šolakovi.