PRESKOČILI OGRADU I ULETELI ZA ČAS U ZGRADU! 20 studenata pokušalo da NA SILU UPADNE u kancelariju predsednika!

Autor:

Svet

06.01.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija planira da dalje istraži incident kako bi utvrdila tačne motive incidenta

PRESKOČILI OGRADU I ULETELI ZA ČAS U ZGRADU! 20 studenata pokušalo da NA SILU UPADNE u kancelariju predsednika!

Foto: Tanjug/AP

Policija Južne Koreje uhapsila je danas 20 studenata povezanih sa grupom Progresivna unija korejskog univerziteta, nakon što su pokušali da uđu u predsedničku kancelariju u centru Seula, izjavili su zvaničnici.

Članovi Progresivne unije korejskog univerziteta uhapšeni su na licu mesta zbog navodnog pokušaja da uđu u kompleks predsedničke kancelarije kroz njegovu zapadnu kapiju i popnu se preko njegove ograde, naveli su zvaničnici, preneo je Jonhap.

Pre pokušaja da uđu, studenti su organizovali protest ispred kompleksa, zahtevajući pokretanje specijalne istrage o prvoj dami Kim Keon-hi i sastanak sa predsedničkim zvaničnicima.

Policija planira da dalje istraži incident kako bi utvrdila tačne motive studenata.

Predsednik Južne Koreje Jun Suk-jeol u petak je stavio veto na dva predloga opozicije o pokretanju specijalne istrage. Jedan od predloga sadrži optužbe protiv prve dame.

Kim je optužena za umešanost u manipulisanje cenama akcija Deutsch Motors Inc, BMV dilera automobila u Južnoj Koreji, izme|u 2009. i 2012. godine.

Ona je negirala optužbe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading