"DOBRO JE DA CELU ŠUMU NIJE PONEO"! Šok scena u Zemunu: Badnjak od 2 metra natovario na auto, NE VIDI NI GDE VOZI! (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.01.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni ovogodišnji praznik neće zaobići krajnje čudne i zabrinjavajuće scene.

"DOBRO JE DA CELU ŠUMU NIJE PONEO"! Šok scena u Zemunu: Badnjak od 2 metra natovario na auto, NE VIDI NI GDE VOZI! (VIDEO)

Foto: instagram.com/moj_beo_grad/printscreen

Badnje jutro osvanulo je u celoj zemlji uz zvuke pucnjave i tradicionalno branje badnjaka.

U Srbiji je ovaj običaj živ od davnina, a naš narod kaže da glava porodice sa muškim potomcima odlazi u šumu gde beru grane mladoh hrasta ili cera, koji se potom unosi u kuću.

I mada je u pitanju jedan od najlepših srpskih običaja, uvek se nađe poneko ko u tome pretera.

Tako je u Prvomajskoj ulici u Zemunu zabeležen automobil koji je na krovu imao natovareno celo stablo, a od krošnje i grana gotovo ništa nije mogao da vidi.

 

 

Sudeći prema komentarima, ova scena nikome nije ni bliska, a ni simpatična.

- Lepo je videti da se narod raduje najvećem Hrišćanskom prazniku, ali nikad nisam razumeo ljude poput ovog tipa, ponese 2l rakije, iznapija se i iščupa celo drvo - piše u jednom od komentara na Instagramu.

U svemu moramo da preterujemo, dobro da šumu nije isekao celu - navodi još jedan komentator, dok drugi dodaje:

Veće drvo još veći "vernik" sa tri promila alkohola u krvi.-

Inače, danas je poslednji dan četrdesetodnevnog posta u pravoslavlju. Post u pravoslavnoj veri treba da odiše skromnošću, a što se hrane tiče, posti se na ulju, ali se ne jede riba. 

Sutra je Božić, najradosniji praznik pravoslavnih hrišćana. Nakon četrdesetodnevnog posta, za Božić se priprema bogata trpeza i ceo dan je posvećen slavlju zbog rođenja Isusa Hrista.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading