SKANDAL! Kurtijevo obezbeđenje napalo novinarku jer mu je postavila pitanje!

Autor:

Vesti

29.12.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka na KiM sprečena da obavlja posao.

SKANDAL! Kurtijevo obezbeđenje napalo novinarku jer mu je postavila pitanje!

Foto: Profimedia

Novinarka Televizije Kljan Bljerta Daloši-Beriša sprečena je u obavljanju svog posla, kada ju je jedan od članova obezbeđenja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija gurnuo dok je radila, saopštila je danas organizacija Sejf Žurnalists i osudila takvo ponašanje.

To je novinarka objavila na svom Fejsbuku, a na video snimku se vidi kako joj jedan od Kurtijevih članova obezbeđenja hvata mikrofon i gura joj ruku, dok ona pokušava da postavi pitanje Kurtiju.

Ona dalje tvrdi da ju je Kurtijevo obezbeđenje, osim što je uhvatio za mikrofon i gurnulo, isključilo i njenu kameru i navodi da je ruka i dalje boli.

Udruženje novinara Kosova (AGK) osudilo je, kako ističu, neprihvatljivo ponašanje obezbeđenja premijera Kosova Aljbina Kurtija prema novinarki TV Kljan Blerti Daloši Beriši.

AGK je na Fejsbuku postavilo snimak gde se vidi kako jedao od pripadnika obezbeđenja Aljbina Kurtija hvata novinarku za ruku i gura je dok ona pokušava da postavi pitanje premijeru.

- Maltretiranje novinara na taj način je neprihvatljivo i utiče na povećanje nesigurnosti za medijsku zajednicu na Kosovu - ističu iz Udruženja.

AGK je zatražilo od Kosovske policije da ispita ponašanje pripadnika obezbeđenja, a od premijera da osudi to ponašanje i omogući novinarima da postavljaju pitanja u interesu javnosti.

- Zahtevamo hitnu istragu policije i jasnu osudu ovakvog ponašanja - navelo je UNK.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading