SRBIJA UPUTILA PROTESTNU NOTU ALBANIJI: Nakon paljenja zastave na trgu u Tirani, zahtevamo identifikovanje i procesuiranje počinioca!

Autor:

Vesti

22.11.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uručilo je protestnu notu Ambasadi Republike Albanije u Beogradu, kojom se najoštrije osuđuje čin paljenja državne zastave Republike Srbije na centralnom gradskom trgu Skenderbeg u Tirani.

SRBIJA UPUTILA PROTESTNU NOTU ALBANIJI: Nakon paljenja zastave na trgu u Tirani, zahtevamo identifikovanje i procesuiranje počinioca!

Foto: printscreen/https://twitter.com/JoqAlbania

Na društvenim mrežama i na medijskim portalima 20. novembra se pojavio snimak na kome fudbalski navijači u Tirani pale zastavu Srbije na trgu Skenderbeg. Zbog toga je Ministarstvo spoljnih poslova uručilo notu Ambasadi Albanije u Beogradu.

- Smatramo da ovakvi događaji štete bilateralnim odnosima dve zemlje, koji su u proteklih nekoliko godina dostigli najvišu tačku tokom viševekovne zajedničke istorije - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

 

 

U saopštenju se navodi da Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, u tom duhu, očekuje da će nadležne institucije Republike Albanije učiniti sve što je u njihovoj moći da identifikuju i procesuiraju počinioce tog dela, koji su jasno vidljivi na objavljenom snimku, kao i da će o tome diplomatskim putem u razumnom roku obavestiti i institucije Republike Srbije.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ana

22.11.2023 08:51

Paljenje zastave je za svaku osudu!

маки

22.11.2023 08:53

Da je neko u Beogradu zapalio njihovu zastavu, već bi nam seli na grbaču svi redom, ali ovako nikoga nije briga kada je Srpska zastava u pitanju.

Maja

22.11.2023 09:00

Неће се на томе зауставити, они су зацртали да направе велику албанију и то је факат! Нема ту доброссуседских односа, ни неможе бити частан однос, јер сам комшилук није такав - частан!

Cedomir

22.11.2023 09:15

To je necivilizacijski gest i vandalizam.Totalno ludo i nepotrebno!