ZAOŠTRAVANJE PROTESTA Opozicija najavljuje blokade graničnih prelaza i obilaznica

Autor:

Vesti

03.07.2023

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi smo sad imali blokadu auto-puta. Sledeći put to možemo da uradimo i na obilaznicama, možemo da krenemo prema graničnim prelazima, zapretio kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović

ZAOŠTRAVANJE PROTESTA Opozicija najavljuje blokade graničnih prelaza i obilaznica

Foto: ST/N. MANDIĆ

Opozicija, uz podršku glasila Junajted medije Dragana Šolaka, najavljuje radikalizaciju protesta. Posle blokade autoputeva i vitalnih saobraćajnica, prete blokadom graničnih prelaza i obilaznisa. 

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je, naime, govoreći o tome da postoji strategija protesta i za naredni period otvoreno najavio nove blokade. Uprkos sve manjem odzivu građana ili baš zbog toga.

- Strategija postoji, ona je vrlo jednostavna i vi možete da je vidite iz sedmice u sedmicu. Verujem da su blokade dobar put. Mi smo sad imali blokadu auto-puta. Sledeći put to možemo da uradimo i na obilaznicama, možemo da krenemo prema graničnim prelazima. Ja verujem da je to dobar put. Tu su poslanici koji mogu da podnesu taj teret odgovornosti. Pominjao je Vučić juče da je to krivično delo. Evo, pošaljite mi krivičnu prijavu, da vidim da je to krivično delo kad vozite usporeno na auto-putu - rekao je Zelenović u emisiji "Probudi se" na televiziji Nova S.

Foto: Nova s

Nebojša Zelenović najavljuje radikalizaciju protesta

 

Već je bilo reči, priznao je, među organizatorima da sledeći korak mogu biti blokada obilaznica i graničnih prelaza:

- Da li ćemo i kad to uraditi videćemo spram spremnosti organizatora i broja ljudi, ali to je definitivno vid podizanja pritiska na vlast s idejom da se ispune svi zahtevi protesta. To ne bi bilo ništa novo. Mi smo to već radili kad smo imali proteste protiv Rio Tinta. Tad je blokiran granični prelaz kod Loznice ka Bosni i Hercegovini.

Zelenović je, upitan kako bi takva blokada mogla da izgleda i ko bi u njoj učestvovao, odgovorio:

- Opozicija ima 50 poslanika. U dobroj organizaciji oni bi mogli da preuzmu odgovornost na sebe.

Organizatori protesta, inače, danas i sutra imaju sastanke, nakon kojih će se tačno znati kakav je plan za ovu nedelju. Konačan plan biće, kako se očekuje, objavljen u sredu, kako su to činili i prethodnih sedmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
Takica

03.07.2023 14:47

Opozucija krsi zakon i to treba drzava da sankcionise.

Ana

03.07.2023 14:47

Zelenovic hoce da blokira Srbiju a nece da dolazi u Skupstinu.....

Takica

03.07.2023 14:48

Opozucija gleda samo svoje interese, za narod ih bas briga.

Viki

03.07.2023 14:48

Opoziciju treba pohapsiti i kazniti, to sto oni rade je izivljavanje