KURTI JE OD KOSOVA NAPRAVIO GETO! Brnabić: U srcu Evrope kršenje ELEMENTARNIH LJUDSKIH PRAVA!

Autor:

Vesti

10.12.2022

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić govorila je danas na obeležavanju Međunarodnog dana ljudskih prava u Domu Narodne skupštine.

KURTI JE OD KOSOVA NAPRAVIO GETO! Brnabić: U srcu Evrope kršenje ELEMENTARNIH LJUDSKIH PRAVA!

Foto: Tanjug

Ana Brnabić, premijerka Srbije u Narodnoj skupštini

- Moje obraćanje danas ne bi bilo potpuno iskreno, da se na dan kada slavimo ljudska prava i pričamo o njihovom stalnom i kontinuiranom unapređenju i jednakim šansama za sve, ne osvrnem i na situaciju na KiM  - kaže Brnabić i dodaje: - U 21. veku, na teritoriji KiM, u srcu Evrope, suočeni smo sa elementarnim kršenjem ljudskih prava. 

Našem narodu na Kosovu i Metohiji, posebno tokom ove 2022. godine, uskraćena su, i ugrožena, osnovna ljudska prava – pravo glasa, učešća na izborima, pravo na to da vas zastupaju demokratski izabrani predstavnici, konačno – pravo na dostojanstven, bezbedan i siguran život, podsetila je premijerka.

- Srbi na KiM svakodnevno se suočavaju sa kršenjem i uskraćivanjem osnovnih prava, ograničavanjem slobode kretanja; žive pod stalnim pretnjama i suočeni sa provokacijama na dnevnom nivou - navodi Brbanić.

- Predstavnici Privremenih institucija u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, napravili su od KiM poslednji geto na evropskom kontinentu - za Srbe i druge nealbance. I zato mi je danas važno da sa ovog mesta apelujem, još jednom, na sve naše partnere u međunarodnoj zajednici da ne okreću glavu od činjenica, da vide ono što se jasno i očigledno vidi, i da delanjem pokažu da se bore za zaštitu prava i sloboda svih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
MomcilovicAnja

10.12.2022 17:31

Borićemo se za ljudska prava na KiM