KURTI NAS JE DOVEO NA SAMU IVICU RATA: Premijerka Brnabić o situaciji na KiM (VIDEO)

Autor:

Vesti

09.12.2022

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, oglasila se i povodom situacije na Kosovu, gde je istakla da je Srbija veoma blizu da zatraži povratak naših snaga na KiM, što je u skladu sa rezolucijom 1244, a dotakla se i upada specijalaca ROSU u vrtić.

KURTI NAS JE DOVEO NA SAMU IVICU RATA: Premijerka Brnabić o situaciji na KiM (VIDEO)

Foto: MINISTARSTVO ODBRANE, Tv Pink, Tanjug/AP

- Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu smo radili duže od dve godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika sa Pekingom. I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. vek. Imamo investitore, radna mesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vek. I mislim da je sve što je Kurti radio, opasnost ne samo za Srbe, već za Albance, za čitavu Evropu i da to jeste politika 19. veka - rekla je Brnabić.

Izuzetno sam zabrinuta, teško je bilo spavati sinoć. Aljbin Kurti nas je sve doveo na ivicu rata! - naglasila je premijerka.

Kako je istakla, imamo jedno potpuno ignorantsko ponašanje naših partnera koji ne reaguju.

- Veoma smo blizu odluke da u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN zatražimo povratak naših snaga na teritoriju Kim. Zato što KFOR ne radi svoj posao, zato što Srbi na KiM ne mogu da se osećaju bezbedno, oni su tamo fizički i životno ugroženi, uključujući decu u vrtićima. Kada imate KFOR i do zuba naoružane jedinice ROSU, kako upadaju u vrtić dok deca spavaju, pa zamislite da je vaše dete u tom vrtiću? Neka zamisli taj KFOR i ti ljudi u Prištini, kako bi bilo da njihova deca idu u taj vrtić I da tamo popodne spavaju dok neko do zuba naoružan upada u taj vrtić. I jel radi neko nešto po tom pitanju? Niko ništa- rekla premijerka Brnabić.

Brnabić je rekla da Srbija samo želi mir.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vukgorski

09.12.2022 11:32

Pa oblači uniformu, šta čekaš ?