ŠOK U SVETU TENISA! Pao na DOPING TESTU, pa poslao poruku: Imam neverovatno tužne vesti...

Autor:

Sport

09.12.2022

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo ni on sam nije očekivao.

ŠOK U SVETU TENISA! Pao na DOPING TESTU, pa poslao poruku: Imam neverovatno tužne vesti...

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Kamil Majhšak

Veliki skandal drma teniski svet.

Poljski teniser, Kamil Majhšak, pao je na jednom doping testu koji se desio između oktobra i novembra, te se suočava sa ogromnom kaznom.

O svemu se oglasio i u saopštenju za medije:

- Imam neverovatno tužne vesti da podelim sa svima. Testiran sam pozitivno na anti-doping testovima tokom oktobra i novembra 2022. godine. Prvo, nikad svesno nisam uzimao supstance koje su zabranjene. U ovom momentu nemam ideju kako se ovo desilo, ovo je veliki šok za mene. Počinjem najtežu bitku u žibotu. Bitku za dokazivanje nevinosti i povratku sportu koji volim - saopštio je Majhšak.

 

 

Majhšak ima 26 godina i trenutno je 77. teniser planete.

Nikada nije osvojio ATP titulu, a u karijeri je zaradio blizu dva miliona dolara.

Najbolja pozicija Kamila Majhšaka bila je 75. mesto i to u februaru ove godine, a na grend slemovima nikada nije stigao dalje od treće runde. Najbolji učinak imao je na US openu 2019. godine kada je stigao do trećeg kola, na Australijan openu je ove godine igrao drugu rundu, isto kao i na Rolan Garosu godinu dana ranije, dok na Vimbldonu nikada nije otišao dalje od prvog kola.

Učestvovao je i na Olimpijskim igrama gde je poražen u prvom kolu od srpskog predstavnika Miomira Kecmanovića. Nikada u karijeri nije imao priliku da igra protiv našeg najboljeg tenisera u istoriji, Novaka Đokovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading