Krenuli napadi na Vučića zbog toga sto ne pušta Kosovo u UN! Boško Jakšić: Veoma sam razočaran time što je Vučić odbio predlog Makrona i Šolca

Autor:

Vesti

09.10.2022

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On kaže i da bi konačan rasplet mogao da bude vrlo nepovoljan po građane Srbije.

Krenuli napadi na Vučića zbog toga sto ne pušta Kosovo u UN! Boško Jakšić: Veoma sam razočaran time što je Vučić odbio predlog Makrona i Šolca

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić za Nova.rs kaže da je jasno da se približavamo finalnoj fazi u rešavanju kosovskog problema.

- Dakle, Kosovu bi se omogućio ulazak u UN i ostale evropske institucije, praktično desilo bi se ono čemu smo se sve ove godine protivili. To je onaj rubikon koje srpske vlasti ne mogu da pređu - formalno priznanje Kosova i uspostavljanje bilateranih odnosa. Ovo je situacija u kojoj Kosovo može da dobije gotovo sve što traži, a da ga Srbija kao formalno nije priznala”, kaže Jakšić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron i Olaf Šolc

- Ako se taj predlog Makrona i Šolca ne prihvati, to bi moglo da bude povoljno samo po Vučića, u smislu njegovog rejtinga u Srbiji, ali bi za državu bio izrazito nepovoljan. Ne bi me čudilo da to bude i referendumsko pitanje, ali u ovakvoj situaciji referendum je kao dvostani mač. Posle svih ovih godina ovakve propagande u vezi Kosova, građani bi sasvim sigurno iskazali spremnost da odustanu od ulaska u EU i milijardi evra zarad navodnog ostanka KiM u sastavu Srbije - zaključuje Jakšić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ZAvram

09.10.2022 20:12

Хало, бре, Јакшићу, зар још увек мрдаш? Комунисти одавно нису на власти у Србији, упамти то! Доста нам је Твојих србомрзачких памфлета! Поздравио Те Бајден, па, ето идеје... Прошетај мало... Досадио си и Богу, и народу!