PREDLOG FRANCUSKE I NEMAČKE NEPRIHVATLJIV: Srbija u EU, Kosovo u UN - Vučić oštro o rešenju velikih sila

Autor:

Vesti

08.10.2022

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, ne iznoseći detalje, da je suština predloga Nemačke i Francuske o KiM da Srbija dopusti ulazak tzv. Kosova u sve međunarodne organizacije, i Ujedinjene nacije, a da bi Srbija za to, iako nije precizirano, dobila brži ulazak u Evropsku uniju, i verovatno ekonomske značajne koristi, te poručio da je za Srbiju neprihvatljivo da Kosovo bude član UN.

PREDLOG FRANCUSKE I NEMAČKE NEPRIHVATLJIV: Srbija u EU, Kosovo u UN - Vučić oštro o rešenju velikih sila

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Vučić je rekao da je na stolu predlog Nemačke i Francuske, o kojem mora da se razgovara i razmišlja, jer se ne može “baciti kroz prozor” predlog dve najmoćnije zemlje, što je neodgovorno i neoziljno.

- A, da li možemo da to prihvatimo, nisam siguran - rekao je Vučić i dodao da Srbija ima svoje crvene linije, za koje nije siguran da će se nekome dopasti.

Ukazao je da pozicija Srbije postaje sve komplikovanija zato što će, kako je tačno i predvideo pre osam meseci, zapadne zemlje pokušavati da, kako oni misle, reše problem KiM, ulaskom Kosova u UN, jer, kaže, misle da tako rešavju unutarevropski problem, ali i bez sumnje, zato što na taj način oduzimaju argument iz ruke Putina i Rusije, koji mogu da se pozivaju, kao što i čine, na taj slučaj.

Ponovio je i da nije razumeo šta znači demanti iz EU, kada je rekao da se menja arhitektura pregovora, posle razgovora sa Lajčakom i savetnicima predsednika Francuske i kancelara Nemačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading