ALBANCI NAPALI AUTOBUS PUN SRBA: Blokirali put kolima!

Autor:

Vesti

22.09.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Autobus kojim su članovi Udruženja žitelja Planjana kod Prizrena krenuli put Pećke patrijaršije, napadnut je danas u Peći od strane Albanaca koji su im automobilom presekli put, pretili i postavili zastavu tzv. Kosova na autobus.

ALBANCI NAPALI AUTOBUS PUN SRBA: Blokirali put kolima!

Foto: Tanjug/AP

Vodič puta Slavica Josifović potvrdila je za Kosovo onlajn da se incident desio kada je iz automobila lokalnih registarskih oznaka izašao vozač i na albanskom pretio Srbima koji su krenuli u poseti srpskoj svetinji.

- Na samom ulazu u Peć oko 9.40 sati auto nam je presekao put, kao da želi da ga udarimo, usporio je, ali je vozač autobusa ignorisao to. Onda je Albanac koji je vozio otvorio prozor automobila pretio je na albanskom, iako nismo razumeli shvatili smo o čemu se radi. Nakon toga je parkirao automobil ispred autobusa, nismo mogli da ga zaobiđemo, jer su iz suprotnog smera dolazili automobili. Izašao je, uzeo kosovsku zastavu i postavio na prednji deo autobusa, pretio je da ne smemo da je skinemo i fotografisao auitobus koji je BG registarskih oznaka - kazala je Josifović.

Kako je dodala, slučaj je odmah prijavljen policiji.

- Kao vođa puta tražila sam pratnju do Pećke patrijarše i Prilužja, jer je sa nama i jedno dete, a ima i onih koji su prvi put krenuli da obiđu Pećku patrijaršiju. Vozač i ja smo dali izjavu - rekla je ona u izjavi za Kosovo onlajn.

Josifović je dodala i da nisu dobili pratnju za nastavak putovanja.

Bonus video:

Komentari (1)

Loading