Albanci Srbima isključili struju za vreme koncerta u Prizrenu: Srednjovekovni festival muzike nije mogao da prođe bez incidenta

Autor: Republika

Vesti

31.08.2022

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza celog incidcenta stoji grupa od nekoliko albanaca.

Albanci Srbima isključili struju za vreme koncerta u Prizrenu: Srednjovekovni festival muzike nije mogao da prođe bez incidenta

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Izložbom slika sa prethodnih festivala, u atrijumu crkve Svetog Spasa 28.08. u Prizrenu održao se sedmi po redu festival "Medimus".

Srednjovekovni festival muzike ove godine bio je posvećen svetom kralju Stefanu Dečanskom.

Prve večeri otvaranja bilo je prisutno oko stotinak građana koji su bili znatiželjni i sa nestrpljenjem očekivali početak festivala.

Međutim ni ovakva manifestacija nije mogla da prođe bez incidenata, te je u nekoliko navrata festival ostao bez struje a po svemu sudeći iza cele akcije stoji grupa od nekoliko mladih albanaca.

Ovo je samo jedan od brojnih primera gde su Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno izloženi neprijatnostima i napadima pa čak i kad su manifestacije kulturološkog karaktera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading