Srbija je NAJVEĆI favorit za Eurobasketa!

Autor:

Sport

31.08.2022

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski košarkaški reprezentativac Čedi Osman izjavio je da su Srbija, Slovenija i Litvanija najveći favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva.

Srbija je NAJVEĆI favorit za Eurobasketa!

Foto: Starsport

EP će biti održano od 1. do 18. septembra. Turska će igrati u grupi A u Tbilisiju sa Crnom Gorom, Gruzijom, Španijom, Bugarskom i Belgijom.

Turska će se sutra u prvom kolu sastati sa Crnom Gorom od 18.15 časova.

- Uvek je najvažnija prva utakmica, pokazuje kako ćete da igrate na turniru. Ovo je i veoma važan meč za nas posle poraza od Letonije i Srbije u kvalifikacijama za SP, potrebna nam je pobeda i zbog morala i zbog dobrog početka. Neće nam biti prvi put da igramo protiv Crne Gore, sretali smo se često prethodnih godina. Dobro se znamo, biće jako zanimljiva utakmica- istakao je Osman, prenose podgoričke "Vijesti".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džedi Osman

 

Turski košarkaš kaže da njegova selekcija svaki meč mora da igra kao drugo poluvreme sa Srbijom.


- Protiv Letonije naša košarka nije bila na najvećem nivou, dok protiv Srbije u prvom poluvremenu nismo bili dobri, ali smo u drugom pokazali karakter koji može da nas dogura do dobrog rezultata na EP. Svaku utakmicu bi trebalo da odigramo tako kao tih 20 minuta sa Srbijom- dodao je Osman.

On je istakao da je dugačka lista kandidata za osvajanje titule na EP.

- Tu su Srbija, Slovenija, Litvanija, Francuska... Ima veoma dobrih ekipa, ovo je jedno od najboljih i najtežih EP poslednjih godina. Mislim da će da bude veoma zanimljivo- zaključio je Osman.

Srbija će na EP igrati u grupi D u Pragu sa Holandijom, Finskom, Poljskom, Češkom i Izraelom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading