STIŽE NOVAC NA RAČUNE: Ministar Mali otkrio kog datuma će biti isplata 30 evra!

Autor: Republika

Vesti

11.10.2021

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali otkrio je da će država 1. novembra svim punoletnim građanima ispalatiti 30. evra-

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Siniša Mali

Gostujući na TV Hepi, ministar je podsetio i na isplatu od 20 evra pomoći u decembru mesecu, a za koju će prijava početi 15. novembra.

- Naša država je pokazala koliko je jaka i stabilna, sve smo isplaćivali u dan. Svima takav partner treba, a Srbija je u međuvremenu takva zemlja i postala - ocenio je Mali.

Osvrnuo se i na činjenicu da svet trenutno potresa energetska kriza, upozorivši da su Amerika i Evropa printale novac već 12 godina, te da se ne zna kako će se to odraziti na globalnu ekonomiju.

- Sećate se koliko je pritiska bilo na predsednika Vučića da se ne izgradi gasovod? Pa mi danas ne bismo imali gasa, da toga nije bilo. Ta energetska kriza je nešto što brine i predsednika Vučića i mene - kaže Mali i podseća da je Vučić juče imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Ruske federacije Sergejem Lavrovim, od čega se očekuje dobar krajni ishod kada je nabavka gasa od Rusije u pitanju.

Do nezavidne situaciju u koju je svet zapao došlo je zbog, tvrdi ministar, neodogovornih politika velikih zemalja, ali i uvođenja karbon taksi.

Istakao je da će Srbija ove godine imati najmanje 7 odsto rasta.

- Mi trenutno gradimo sedam auto-puteva i brzih saobraćajnica, nadamo se da će do kraja godine biti još tri - poručio je Mali.

Danas počinje i prva Misija Međunarodnog monetarnog fonda u okviru redovne revizije novog aranžmana Srbije sa MMF-om, tokom koje će biti održan niz sastanaka sa predstavnicima Vlade Srbije i finansijskih institucija.

- To će trajati sledeće dve nedelje, preći ćemo sve detaljno - kazao je on.

Mali naglašava da će minimalna zarada u Srbiji od 1. januara biti uvećana za 9,4 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading