KORAK PO KORAK DO RAČUNICE KOLIKA ĆE VAM BITI PENZIJA: Detaljno uputstvo elektronskim putem - sve informacije za penzionere na jednom mestu

Autor: Blic

Vesti

01.10.2023

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Da li nam poslodavac uplaćuje staž? Kolika će nam biti penzija? Sada možemo sve ovo da saznamo uz pomoć web portala.

KORAK PO KORAK DO RAČUNICE KOLIKA ĆE VAM BITI PENZIJA: Detaljno uputstvo elektronskim putem - sve informacije za penzionere na jednom mestu

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, Shutterstock

Penzionerima ležu penzije

Da biste uopšte pristupili e-kalkulatoru, potrebno je otići do najbliže pošte, zatražiti parametre za aplikaciju koja se zove Consent ID, piše Blic.

Sledeći korak je registracija preko portala za elektronsku identifikaciju i instaliranje aplikacije za mobilne uređaje Consent ID. Kada instalirate ovu aplikaciju, treba da upišete PIN kod koji sami birate.

Nakon toga možete da skenirate QR kod sa papira iz pošte, kako biste se lakše ulogovali.

Vreme je za pristupanje e-kalkulatoru.

Na svom pretraživaču ukucajte e-kalkulator penzije. Nakon toga, naredni korak jeste odabir e-kalkulatora penzije, gde vam izlazi prozor sa korisničkim imenom gde treba da unesete adresu elektronske pošte koju ste koristili prilikom same registracije, i to je znak da vam je aplikacija aktivirana.Nakon što unesete PIN, dobićete i mogućnost da odobrite zahtev. Tada bi trebalo da vam se otvori sajt e-kalkulatora, gde ćete u nekoliko koraka moći da izaberete da li želite obračun invalidske penzije, pogledate podatke o stažu i unesete eventualne podatke o posebnom stažu.

Na kraju svega toga vidite rezultate obračuna penzije i koliko vam je ostalo do nje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading