PORESKA UPRAVA OBJAVILA KALENDAR OBAVEZA: Stižu na naplatu nameti za sveštenike i gastarbajtere, prva stavka vezana za ESTRADU

Autor:

Vesti

31.08.2023

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za najveći broj obaveza ističe 15. septembra, a poslednja 29. u mesecu, do kada je rok za plaćanje obračunate akcize za prvu polovinu avgusta.

PORESKA UPRAVA OBJAVILA KALENDAR OBAVEZA: Stižu na naplatu nameti za sveštenike i gastarbajtere, prva stavka vezana za ESTRADU

Foto: Shutterstock

Prema kalendaru poreskih obaveza firmi za septembar koje je objavila Poreska uprava Srbije, rok za izmirivanje prve obaveze u ovom mesecu je 5. septembar kada bi trebalo dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u avgustu kao i izveštaje o zapošljavanja osoba sa invaliditetom za avgust i uplati sredstava.

Već 11. septembra je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za avgust i za podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost (PDV) i plaćanje ovog poreza.

Rok za najveći broj obaveza ističe 15. septembra, do kada je neophodno platiti akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za avgust, zatim doprinose za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za avgust.

Do 15. septembra je potrebno podneti i poreske prijave i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, poreske prijave za PDV za avgust i platiti ovaj porez, zatim podneti obrazac PID PDV 1 za avgust, ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu.

Istoga dana ističe i rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za avgust, za plaćanje akcize za drugu polovinu prethodnog meseca i podnošenje poreske prijave za obračun avgustovske akcize kao i za podnošenje prijave o obračunu akcize na struju za agustovsku potrošnju i za plaćanje te akcize.

Poslednji namet u ovom mesecu, plaćanje obračunate akcize za prvu polovinu meseca, ističe 29. septembar.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading