AIK BANKA I MK GROUP DONIRAJU 100.000 EVRA PORODILIŠTU U BEOGRADU

Autor: Republika

Vesti

01.11.2021

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AIK Banka i MK Group šire svoj tradicionalni program „Podrška porodici" donacijama porodilištima širom regiona. Projekat, čija ukupna vrednost iznosi više od 700.000 evra, realizuje se u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Republika

Foto: Republika

Sastanak predstavnika MKG i AIK Banke sa ministrom zdravlja RS dr Zlatiborom Lončarem

Tim povodom predstavnici AIK Banke i MK Group održali su sastanak sa Ministrom zdravlja Republike Srbije, dr Zlatiborom Lončarem, na kojem je dogovorena finansijska donacija od 100.000 evra za porodilište u okviru KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Ministar zdravlja Republike Srbije dr Zlatibor Lončar izrazio je tom prilikom zahvalnost zbog donacije kojom će se obezbediti još bolji uslovi u našim porodilištima.

- Rast nataliteta i briga o najmlađima je strateški cilj za Srbiju jer deca predstavljaju našu budućnost. Zato država ulaže izuzetno velika sredstva u obnovu i izgradnju novih bolnica, obnavljamo pedijatrijska odeljenja, ginekološko-akušerske klinike, gradimo i Tiršovu 2, jer želimo da stvorimo još bolje uslove za najmlađe pacijente. Ali nam je veoma drago da će MK Group i AIK Banka i ove godine podržati naš zdravstveni sistem, ovoga puta u pravcu podrške našim porodilištima. Dogovorili smo donaciju za odeljenje ginekologije u KBC Dragiša Mišović, naročito imajući u vidu da ta bolnica zbrinjava trudnice i decu koja su COVID-19 pozitivna. Ovog puta dogovorili smo i još jednu važnu stvar, a to je da ćemo na svaki uložen dinar MK Group i AIK Banke u srpsko zdravstvo, mi uložiti još jedan - istakao je dr Lončar i podsetio da je MK Group i prošle godine pomogla zdravstveni sistem Republike Srbije, uključujući i odmor koji su za zdravstvene radnike koji rade u COVID-19 sistemu obezbedili u svojim hotelima.

Jelena Galić, predsednica izvršnog odbora AIK Banke, zahvalila se ministarstvu zdravlja na podršci u realizaciji donaciji:

- Ova donacija predstavlja širenje programa Podrška porodici koje i AIK Banka i MK Group organizuju za svoje zaposlene koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja. Ove godine Podrška porodici proširila se i na lokalne zajednice u kojima poslujemo, kroz donacije porodilištima u celom regionu – u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Verujem da su trenuci u kojima nastaje život dragoceni ne samo za svaku porodicu, već i za celu naciju. Ulaganje u nove naraštaje jeste ulaganje u budućnost regiona, i zato na ovaj način želimo da doprinesemo unapređenju uslova u kojima se rađa novi život. Ovom prilikom bi se zahvalila ministru Lončaru koji je pomogao da identifikujemo porodilište koje će primiti našu donaciju.

Republika

Foto: Republika

Predsednica IO AIK Banke Jelena Galić, ministar zdravlja RS dr Zlatibor Loncar, direktorka korporativnih poslova MKG Aleksandra Stojanović

Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group, istakla je:

- Naše društveno odgovorne aktivnosti su i do sada najvećim delom bile usmerene ka zdravstvu i brizi o deci i mladima. Ovog puta su u fokusu buduće majke i bebe. Za ove potrebe smo za porodilište u okviru KBC „Dragiša Mišović“  izdvojili 100.000 evra, a vrednost celog regionalnog projekta iznosi preko 700.000 evra. Na ovaj način još jednom povezujemo ceo region kao kompanija koja zapošljava 6.000 ljudi širom Jadranske regije.

Republika

Foto: Republika

Ministar zdravlja RS dr Zlatibor Loncar, predsednica IO AIK Banke Jelena Galic, direktorka korporativnih poslova MKG Aleksandra Stojanovic

 

Regionalni projekat Podrška porodici biće realizovan u narednom periodu u pet zemalja regiona u kojima posluju MK Group i AIK Banka. Finansijske donacije odabranim porodilištima imaju za cilj da omoguće bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođene bebe, ali i da dugoročno pruže podršku porodičnoj politici i merama za podsticaj nataliteta.

U lokalnim zajednicama u kojima je prisutna, MK Group je samo tokom proteklih pet godina realizovala više od 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti koja premašuje pet miliona evra. Prošle godine kompanija je za svoje humanitarne aktivnosti u borbi protiv korona virusa izdvojila više od milion evra i tim povodom nagrađena Glavnim Virtus priznanjem za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou, kao i proglašena za društveno odgovoru kompaniju godine od strane Srpske asocijacije menadžera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tito

02.11.2021 07:20

Nismo zaboravili kupovinu Šećerana za 3 evra, pljackaju privatizaciju, rušenja akcija AIK banke sa 12000 na 1800 da bi Kostić kupio. A sada poklanja 100. 000 porodilistu I to ministru koga zovu Dr Smrt i stanuje u stanu Zemunskog klana